YJA Star gerillası Elefteria Hambi Ulm’da anıldı

Türk devletinin saldırısında şehit düşen Elefteria Hambi (Eva Maria Steiger), şehit aileleri ve Hambi’nin arkadaşları tarafından anıldı. Hambi’nin mücadelesinin anlatıldığı etkinlikte “"Özgürlük mücadelene devam edeceğiz" mesajı verildi.

İşgalci Türk devletinin 25 Kasım 2019'da Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırısında şehit düşen Elefteria Hambi (Eva Maria Steiger), Almanya’nın Ulm kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Program devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Şehit Aileleri Derneği-KOMAW temsilcisinin anmaya katılanları selamlamasının ardından Kürt Kadın Hareketi tarafından yapılan bir konuşma yapıldı. Steiger ile aynı coğrafyada savaşan ve onun durduğu geleneğin içinde yer alan kadınlar anıldı. "Clara Zetkin, Rosa Luxemburg ve Andrea Wolf gibi devrimci kadınların ardılı oldu Elefteria" diyen TJK-E temsilcisi, Elefteria Hambi’nin yaşamına dair şunları söyledi: "Büyük bir fizikçi olabilirdi ama o kendi çıkarı için yaşamak istemedi. Bu yüzden kolektif bir yaşam ve devrimden yana karar verdi. Eva Maria Steiger, fizik okurken Hambach Ormanı çevresindeki ekolojik mücadelelere katkıda bulunmaya karar verdi. Bir süre işgal altındaki ormanlık alanda yaşadı ve böylece ormanların temizlenmesini ve ormansızlaştırılmasını önlemeye yardımcı oldu. Özgür bir yaşam arayışını derinleştiren radikal fikirlerle temasa geçti. Kürt Özgürlük Hareketini bu şekilde tanıdı ve Türk devletinin soykırım politikalarına karşı büyük bir öfke duydu.”

Anma etkinliğine birçok şehit ailesi de katıldı. Bunlardan biri olan HPG’li Azad Şergeş’in annesinin, "Hakikat” hakkında okuduğu metin, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Ardından Elefteria Hambi'nin Rojava'daki kadın savunma birlikleri olan YPJ Enternasyonalist Taburu’nda verilen eğitim sırasında tanıştığı iki kadının anlatımları izlendi. Elefteria Hambi’nin kişiliğinden hayranlıkla söz eden kadınlar, onun doğru olanı yapmak için büyük bir içsel güçle hareket ettiğini söyledi.

Gemeinsam Kämpfen temsilcisi de bir konuşma yaptı. Temsilci, "Elefteria, Kurdistan'daki kadın devriminin kazanımlarında umut ve perspektif gören ve onlardan öğrenmek için yola çıkan çok sayıda kadını temsil ediyor" dedi. Ardından Hambach Ormanı işgali sırasında yazılan bir şarkı, şehitlerin arkadaşlarıyla birlikte seslendirildi.

Münihli şarkıcı, söz yazarı ve besteci Konstantin Wecker ise anma etkinliği için görüntülü mesaj gönderdi.

Ardından Elefteria Hambi’nin görüntülerinden derlenen bir sinevizyon izlendi.

Anma, Hambi’nin arkadaşlarının "Özgürlük mücadelene devam edeceğiz" şeklinde verdiği mesajlar ardından Sanatçı Seher’in stranlarıyla devam etti.