İran'da bir aday daha Reisi lehine çekildi

İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı saatler kala Mustafa Mir Selim de adaylıktan çekildi.

İran'da 19 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olan Mustafa Mir Selim de adaylıktan çekildi. İki gün önce de muhafazakar kanattan Muhammed Bager Galibaf adaylıktan çekildiğini duyurmuştu.

Selim de Galibaf gibi muhafazakar kanadın güçlü adayı İbrahim Reisi'nin desteklenmesi çağrısı yaptı. Seçimlerin mevcut cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Reisi arasında geçmesi beklenirken; Ruhani'nin seçimleri kazanmaya daha yakın olduğu belirtiliyor.

19 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde hiçbir adayın yüzde 50’nin üzerinde oy alamaması durumunda ikinci tur oylama bir sonraki hafta yapılacak. İran'da başta dini lider Hamaney olmak üzere devlet nizamının en büyük endişesi halkın sandığa gitmemesi olarak görülüyor. Bunun için sık sık sandığa gitme çağrıları yapıyor.

Kürt örgütleri Doğu Kürdistan Özgür ve Demokratik Toplum Kongresi (KODAR), Doğu Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), Doğu Kürdistan Özgür Kadın Topluluğu (KJAR) ve Doğu Kürdistan Gençlik Topluluğu (KCR) 12 Mayıs’ta yaptıkları ortak açıklamada İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerini boykot kararı aldıklarını duyurmuştu.

Öte yandan diğer bazı Kürt örgütleri de boykot çağrısı yapmıştı.