ABD: El Bab’da Türkiye’ye hava desteği vermiyoruz

Türkiye’nin çetelerle birlikte Şehba bölgesinde devam ettirdiği saldırılar sürerken, ABD’den El Bab’a yönelik operasyona destek verilmediği açıklaması geldi.

Bağdat’tan video konferans yöntemiyle konuşan Uluslararası Koalisyon sözcüsü Albay John Dorrian, Türkiye’nin koalisyondan ‘bağımsız’ bir biçimde El Bab’a operasyon düzenlediğini ve bundan dolayı da hava desteği vermediklerini söyledi.

“Bu (Türklerin ve desteklediği grupların) ulusal düzeyde aldıkları bir karar” diyen Dorrian, Türkiye ile diğer çete gruplara destek amacıyla ABD tarafından gönderilen bazı askeri danışmanların da geri çekildiği bilgisini verdi.

Koalisyon sözcüsü, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) gelecekteki rolüne ilişkin bir uzlaşma sağlanması ve SDG ile Türk güçleri arasında çatışma çıkmamasına yönelik Türkiye ile Koalisyon arasında diplomatik görüşmeler olduğunu hatırlattı. John Dorrian, DAİŞ çetelerinin yok edilmesini hedefleyen güçlerin ‘sahada kontr-prodüktif bir biçimde’ karşı karşıya gelmelerinin önlenmesi gerektiğini vurguladı.