ABD göçmenlerin sosyal medya hesaplarını inceleyecek!

Göçmenlere karşı sert önlemler içeren kararnamelere imza atan ABD yönetiminin ülkeye gelecek yabancıların sosyal medya hesaplarını da incelemeye almak istediği iddia edildi.

Wall Street Journal’de yer alan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, ülkeye gelecek yabancılara ilişkin daha sert önlemler almak istiyor.

Gazetenin iddiasına göre, ABD’ye giriş yapacak yabancılardan sosyal medya hesaplarının giriş şifreleriyle bu hesaplardaki kontak listelerini vermeleri istenecek. Ülkenin güvenliğini arttırmaya yönelik olduğu savunulan önlemler arasında ayrıca yabancıların ‘dünya görüşlerine’ ilişkin sorular da sorulabilecek.

Beyaz Saray yönetiminden isimlere dayandırılan haberde, söz konusu uygulamalar, Batı ve Kuzey Avrupa ile Avustralya gibi ülkelerin dahil olduğu vizesiz süreli giriş yapabilen ülke vatandaşları için de geçerli olacak.

Haberde, söz konusu uygulamanın hangi aşamada olduğunun bilinmediği ancak güvenlik kontrollerinin gözden geçirildiği belirtildi.

Donald Trump’ın selefi Barack Obama döneminde de benzeri uygulamalara gidilmiş ama bu uygulama sınırlı kalmıştı. Ekim 2015 ile Ekim 2016 arasında ABD’deki sınır kontrolleri arasında 24 bine yakın yabancının cep telefonu ve elektronik aletleri incelemeye alınmıştı.