YENİLENDİ

ABD karıştı: 5 polis öldürüldü

ABD’nin Lousiana ve Minnesota eyaletlerinde ardı ardına yaşanan olaylarda 5 polis öldürüldü.

ABD’nin Lousiana ve Minnesota eyaletlerinde ardı ardına yaşanan olaylarda 5 polis öldürüldü. Dallas kentinde iki siyahinın polis tarafından öldürülmesine tepki için düzenlenen protesto gösterilerinde iki keskin nişancının açtığı ateşte 5 polis öldü.

ABD’nin Dallas eyaletinde iki siyahi vatandaşın polis tarafından öldürülmesi halkı sokağa döktü. İki gündür süren protestolar Dallas, Şikago, Newyork ve diğer birçok kente de sıçradı. Dallas’ta protestocular arasından ateş açılması sonucu en az 5 polis öldü, 6 polis de yaralandı. Çıkan olaylarda 10’dan fazla kişi yaralandı.

Louisina’nın Baton Rouge kentinde geçtiğimiz Salı günü 37 yaşındaki Alton Sterling adlı siyahi Amerikalı, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Bir gün sonrasında ise Minnesota eyaletine bağlı St. Paul’de polis, bir başka siyah Philando Castile’i ateş ederek öldürdü.

NATO toplantısı için Polonya’da bulunan ABD Başkanı Obama, konuya ilişkin konuştu. Obama, “Bu sadece siyahlar meselesi değil. Sadece Latin Amerikalılar meselesi değil. Bu hepimizin önemsemesi gereken bir Amerikan sorunu. İnsaflı herkes kaygılanmalı. Ceza adaleti sistemimiz genelinde sorunlar var. Bazıları bilinçli ve de bilinçsiz önyargılar var ki bunların kökü kazınmalı.”