YENİLENDİ

ABD seçimleri: Trump 129, Clinton 104 delegeye ulaştı

En az 270 seçici delegeyle başkanın belirleneceği ABD seçimlerinde Hillary Clinton şimdiye kadar 104 seçici delege kazanırken, Donald Trump 129 delegeye ulaştı.

Demokrat Parti adayı Hillary Clinton’un New York’ta kazandığı kesinleşirken, Cumhuriyetçi aday Trump’ın Güney Dakota, Kuzey Dakota, Wisconsin’de de kazandığı kesinleşti.

CNN’e göre New York’u kazanan Clinton toplamda 10 eyalette  104 delegeye ulaştı.  Trump ise 15 eyalette toplam 129 delege sayısını yakaladı.   

ABC News’e göre de Hillary Clinton’un kazandığı eyaletler:  New York,  Illinois, Rhode Island, Vermont, Delaware, Maryland, Massachusetts, New Jersey, Teksas, Arkansas ve District of Columbia,

Donald Trump’ın kazandığı eyaletler:  Kentucky, Indiana, West Virginia kesinleşirken, Güney Dakota, Alabama, Oklohama, Mississippi, Kuzey Dakota, Kansas, Wyoming, Nebraska,  Güney Carolina, Tennessse.

Kuzey Karolina, Ohio, Georgia, Virginia ve Florida’da Donald Trump önde giderken, 29 delegeye sahip Florida’da henüz Demokrat oyların yoğun olduğu distriktlerin oyları bekleniyor. Trump, Florida’da yüzde 49,4 ile önde iken, Clinton henüz yüzde 48’in altında seyrediyor. Bu eyalette Senato seçimlerini Cumhuriyetçilerin kazandığı ise kesinleşmişti.

Pennsylvanya, Missouri gibi eyaletlerde ise Clinton önde gidiyor.

Demokratların senatör sayısı 39’a yükselirken, Cumhuriyetçiler ise 42’ye ulaşmış durumda.

Seçimlerin galibi önümüzdeki saatlerde batıdaki eyaletlerin sonuçlarının açıklanmasıyla kesinleşecek.