ABD Venezuelalı çok sayıda kişiye yaptırımları onayladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Venezuela yönetiminden çok sayıda kişiye yönelik yaptırımları onayladı.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Venezuela’da sorumlu konumdaki 8 kişiye yönelik yaptırımların onaylandığı duyuruldu.

Yaptırım kararı alınanlar arasında eski cumhurbaşkanı Hugo Chavez’in kardeşi Adan Coromoto Chavez Frias’ın olduğu bildirildi. Adan Coromoto Chavez Frias, bir dönem Kültür Bakanı olarak görev yapmıştı.

Yaptırım kararı alınan bireylerin ABD’nin itirazına rağmen seçimi yapılan ve göreve başlayan Kurucu Meclis’te önemli rol oynadıkları savunuluyor. Hazine Bakanlığı açıklamasında, bu bireylerin ABD’deki mal varlıklarının dondurulmasının yanı sıra ABD vatandaşlarının bu kişilerle her türlü ticaretin yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, yaptırım kararlarının ‘Venezuela’nın barışçıl demokrasiyi yeniden hayata geçirene kadar’ devam edeceğinin altı çizildi. Bakanlık açıklamasında, ABD yönetiminin Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro karşıtı sağ muhalefetin yanında olduğu yinelendi.

ABD yönetimi son olarak 31 Temmuz’da Maduro’ya yönelik yaptırım kararı almıştı.

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler 2010 yılında diplomatik temsilcilerin geri çekilmesiyle kötü bir döneme girmişti. Bir önceki ABD Başkanı Barack Obama’nın görev süresinin sonlarına doğru iyileşen ilişkiler, Venezuela’daki ekonomik kriz sonrasında başlayan olaylar nedeniyle daha da kötüleşti.