AFP: Efrîn’de kadınlar Kürt savaşçılar için seferber oluyor

AFP, Efrîn’de Kongreya Star’ın çağrısıyla Türkiye ve çetelerinin işgal girişimine karşı cephedeki YPG ve YPJ savaşçılarına yardımcı olan Kürt kadınlarını görüntüledi.

Fransız haber ajansı AFP’nin ‘Efrîn’de kadınlar Kürt savaşçılar için seferber oluyor’ başlığıyla duyurduğu haberde, cepheye gidemeyen kadınların savaşçılar için nasıl yardımcı olduklarına değinildi.

Haberde, Kongreya Star’ın çağrısına uyan kadınların Efrîn’in birçok aalanında oluşturdukları gruplarla savaşçılara erzak sağlama ve yemek yapma gibi faaliyetleri üstlendiği kaydedildi. Haberde, Kürt kadınlarının da Efrîn Kantonu tarafından ilan edilen seferberlik çağrısına uyarak, Türkiye’ye ve çetelerine karşı savaşa katkı sundukları vurgulandı.

“KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR EFRİNİ SAVUNACAĞIZ”

Normalde savaşçıların kendilerinin yaptığı yemek işini üstlenen kadınların morallerine dikkat çekilen haberde, Abdu soy isimli bir annenin görüşleri paylaşıldı. 4 çocuğu olan Abdu, “Canımızla, savaşçı çocuklarımızla Efrîn’i kanımızın son damlasına kadar savunacağız” diye konuştu.

Kongreya Star üyesi olduğu belirtilen Emine Hemo’unun görüşlerinin verildiği haberde, Hemo’nun “Bizler burada kadın adına YPG ve YPJ savaşçılarına desteklemeye geldik” sözleri paylaşıldı.

Suriye’nin büyük oranda kadınların erkeklerle eşit olmadığını düşünen muhafazakar bir toplum yapısı olduğuna dikkat çekilen haberde, Rojava’da ise savaşta dahi eşitliğin korunduğu dile getirildi. AFP haberinde, Kürtlerin cinsiyet eşitliğine verdikleri önemle gururlandıkları da belirtildi.