Akdeniz’de gemi battı: 15 Tunuslu göçmen kayboldu

Tunus açıklarında göçmenleri taşıyan bir geminin batması sonucu 15 Tunuslu göçmenin sulara kapılarak kaybolduğu bildirildi.

Sahil güvenlik tarafından yapılan açıklamaya göre ülkenin doğu kıyısından hareket eden ve 19 Tunuslu göçmeni taşıyan gemi, pazartesiyi salıya bağlayan gece battı.

Bir balıkçı teknesi tarafından dört göçmen kurtarılırken, 15’inin kaybolduğu bildirildi. Arama çalışmalarının sürdüğü bilgisi erildi.

Tunus’un bazı kıyıları İtalya’nın Lampedusa adasına 150 kilometre kadar uzaklıkta bulunuyor.

Geçen hafta, Sahra Altı Afrika kökenli 32 göçmen İtalya’ya ulaşmaya çalışırken bu yolda can verdi.

Tunus Cumhurbaşkanı Kais Said’in 21 Şubat’ta göçmenleri hedef alan ırkçı açıklaması ardından göç akışı yoğunlaştı. Said, Sahara Altı Afrika kökenli göçmenleri Tunus’a karşı bir “komployu” temsil etmek ve artan suç dalgasının sorumlusu olmakla suçlamıştı.

Bu ırkçı söylemler siyah göçmenler karşı şiddet olaylarını ateşlerken, ev sahipleri de ceza alma endişesiyle yüzlerce kişiyi kovmuştu. Bu nedenle çok sayıda kişi Tunus sokaklarında yaşamak zorunda kaldı.

Tunus ayrıca ağır bir ekonomik ve siyasi kriz yaşıyor. Bu durum çok sayıda Tunuslunun kaçak yollarla hayatları pahasına Avrupa’ya çıkmaya itiyor.