Almanya’da ırkçı saldırganlara hapis cezaları

Almanya’da mülteci göçünün yükselişe geçtiği Ağustos 2015’te yapılan bir ırkçı gösteride şiddet kullanan ırkçılara hapis cezaları verildi.

Ağustos 2015’te Sachsen eyaletine bağlı Heidenau kasabasında mülteci göçüne karşı düzenlenen protesto gösterisinde olaylar çıkmış ve ırkçılar hem polise saldırmış hem de inşa edilen bir mülteci yurduna zarar vermişti. Almanya’da son yıllardaki mülteci karşıtlığının en dikkat çekici boyutlarda görüldüğü olaylarda şiddet kullanan 3 kişiye hapis cezası verildi.

Pirna İdare Mahkemesi’nde görülen davada ırkçı eylemcilerden birine 2 yıl 2 ay, bir diğerine ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Olaylar esnasında 20 yaşında olan bir diğer ırkçı gösteriye ise 3 yıl denetim altında kalması ve kamu yararına kurumlara 1800 euro para cezası ödemesi kararlaştırıldı.

Heidenau’da inşa edilmek istenen bir mülteci yurduna karşı düzenlenen ırkçı gösteride yaşanan olaylar uluslararası medyada da geniş yer bulmuştu. Olaylardan söyle kasabaya giden Başbakan Angela Merkel de ırkçılar tarafından hakarete maruz kalmıştı.