Almanya’da operasyon yapılan Osmanlılar çetesi Kürtlere saldıracaktı iddiası

Almanya’da ‘Osmanlılar’ adıyla faaliyet gösteren Türk çetesine yönelik operasyonlardaki gözaltı sayısı artarken, kimi kaynaklar çetelerin Türk MİT’iyle irtibat halinde Kürt gruplara saldırmayı planladığını iddia ediyor.

Frankfurt kentinin bağlı olduğu Hessen eyaletinin yanı sıra Bavyera, Baden-Württemberg, Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen, Hamburg ve Saarland eyaletlerindeki operasyonlara bin 500’ü aşkın polis katıldı.

‘Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar)’ adıyla faaliyet gösteren rock çetesi olarak da bilinen çetelere yönelik operasyonlarda çok sayıda kriminal suç aletine el konulduğu bilgisi verildi.

Hessen Eyalet Kriminal Dairesi’ne göre, bu eyalette sayıları 70 ila 80 arasında değişen çete üyelerinin diğer eyaletlerde de tehlikeli faaliyetler içerisinde olduğu bildiriliyor.

Bild gazetesinin bir polise dayandırdığı iddiasına göre ise, çetelerin Türk MİT’iyle bağlantıları bulunuyor. Baskınların Osmanlılar adlı çete grubunun Kürt rock gruplarına yönelik saldırı hazırlıkları nedeniyle yapıldığı da iddialar arasında.

Opersyonların Frankfurt, Darmstadt, Dietzenbach gibi kentlerde yoğunlaştığı ancak diğer eyaletlerde de gözaltıların olduğu bildirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında ise silah, uyuşturucu, bilgisayarlar ve bazı dökümanların olduğu da verilen bilgiler arasında.