Almanya’da pilot grevi: İki günde 1700 uçuş iptal

Almanya’da havayolu şirketi Lufthansa’da görevli pilotların bugün başlayan ve iki gün sürecek grevleri nedeniyle yüzlerce uçuşun daha iptal edildiği duyuruldu.

5 bin kadar pilotu temsil eden Cockpit adlı sendikanın çağrısıyla geçtiğimiz hafta yapılan grevlerin ardından bugün ve yarın da greve gidiliyor. 

Bugün en az 816 uçuşun iptal edilmesine yol açan grevlerden en az 82 bin yolcu etkilenecek. Yarın için öngörülen uçuşlardan 900 kadarı da iptal edilirken, iptallerden etkilenen yolcu sayısının 100 bine yakın olduğu bildirildi. 

Lufthansa şirketinin grevlerin iptaline karşı Münih İş Mahkemesi’nin aldığı bir karara yaptığı itiraz başvurusu ise daha sonra şirket tarafından geri çekildi. 

Cockpit sendikasının geçtiğimiz Çarşamba ile Cumartesi günleri arasındaki grev çağrısı nedeniyle binlerce uçuş daha iptal edilmişti. 

Cockpit sendikasına bağlı 5 bin 400 pilotun talepleri arasında, 2012 yılından itibaren geçerli olmak üzere maaşlara yüzde 3,7 ek zam yapılması bulunuyor. Pilotlar ayrıca erken emekli olmalarına imkan sağlayan düzenlemenin kaldırılmasına karşı çıkıyor. 

Lufthansa şirketi ise maaşlara geride kalan 6 yılı kapsayacak şekilde yüzde 2,5 zam teklif ediyor.