CDU: Şantajlara karşı Gümrük Birliği askıya alınsın

Alman iktidar partisi yöneticisi Volker Bouffier, AKP’nin katliam politikalarına destek vermesi için Avrupa’ya yönelik şantajlarına karşı Gümrük Birliği anlaşmasının iptal edilmesinin gündeme getirilmesini istedi.

Focus dergisine konuşan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Başkan Yardımcısı ve Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, Türkiye’ye yönelik politikanın sertleştirilmesi çağrısı yaptı.

“Bu tartışmada kendimizi gülünç duruma düşürmemeliyiz” uyarısında bulunan Bouffier, Türkiye’ye karşı Almanya ve Avrupa Birliği’nin (AB) daha sert bir tutum takınması gerektiğinin altını çizdi.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Avrupa’ya yönelik şantajlarına dikkat çeken Volker Bouffier, Erdoğan’ın mülteci anlaşmasını bozması halinde Gümrük Birliği’nin askıya alınması önerisini gündemde getirdi. “Türkiye, AB’yle Gümrük Birliği uygulamasından oldukça büyük kazanç sağlıyor” diyen Bouffier, Almanya’nın Türkiye’de çok büyük yatırımlar yaptığını söyleyen Bouffier, Türkiye’nin Almanya ve AB’yle sıkı bir işbirliği olmadan ekonomik standartlarını kaybedeceğinin altını çizdi.

Türkiye’nin AB’yle olan anlaşmalarını yerine getirmesini isteyen Volker Bouffier, “Aksi halde sonuçta Türkiye zarar görecektir. Anlaşmaları bozanlar, bunun sonuçlarının olacağını ve başkalarının anlaşmaları bozabileceğini hesaplamalıdırlar” uyarısında bulundu.