Fransa’da polislerin eylemi devam ediyor

Fransa’da özellikle bu yıl içinde Çalışma Yasası karşıtı gösterilerdeki sert tutumuyla eleştirilerin odağında olan polisler de şiddet mağduru oldukları gerekçesiyle eylemde.

Son üç gündür ‘polise karşı şiddeti’ protesto etmek amacıyla eylemde olan polislerden yüzlercesi dün gece Paris Republique Meydanı’nda bir araya geldi.

Meydanda toplanan 200 kadar sivil giyinimli polisin eyleminde kendilerine yönelik ‘saldırıları’ protesto etti. Polisler, 8 Ekim günü Viry-Chatillon komününde araç içerisinde molotoflu saldırıya uğrayan ve halen ağır yaralı olan meslektaşları için eylemde olduklarını savundu.

Polislerin eylemine dair açıklama yapan İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, emniyet birimlerinin teknik imkanlarının arttırılmasına dair görüşmelerin Pazartesi gününden itibaren başlayacağını duyurdu.  

Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir rapora göre, 2015 yılında yaşanan olaylarda 12 bin 400 polis yaralanırken, 6 polis de yaşamını yitirmişti. Bu yılın ilk 6 ayında bu sayının 6 bin 753 olarak belirtilirken, 2015’in aynı dönemine oranla yüzde 14 artış yaşandığı kaydedilmişti.

Fransız polis sendikalarının önümüzdeki hafta bir yürüyüş düzenleyecekleri de duyurulmuştu.