HPG: Xakurkê’de 1 binbaşı ve 3 asker cezalandırıldı

HPG, gerilla güçlerinin Xakurkê’de 2 Eylül günü gerçekleştirdiği eylemde binbaşı Osman Ayan ve 3 askerin cezalandırıldığını açıkladı. İşgalci Türk devleti binbaşının kalp krizi sonucu öldüğünü iddia etti.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şu ayrıntıyı paylaştı:

"Gever bölgesi;

2 Eylül saat 01:30’da Şemzînan’a bağlı Gundê Kola ve Gundê Tîsê arasındaki alanda işgalcilerin araziye yerleştirmiş olduğu 1 mobesse kamera sistemi ve güneş enerjisi imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Xakurkê bölgesi;

2 Eylül saat 12:50’de Girê Şehîd Hêmin’deki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. İsabetli şekilde gerçekleştirilen bu eylemde güçlerimizin netleştirebildiği kadarıyla içinde rütbeli askerlerin olduğu 4 işgalci cezalandırıldı ve 2 işgalci yaralandı. İşgalci Türk ordusu bu eylemde cezalandırıldığı netlik kazanan Piyade Binbaşı Osman Ayan’ın kalp krizi sonucu öldüğünü açıklamıştır. Ancak bu işgalci Piyade Binbaşı Osman Ayan ve beraberindeki 3 işgalci güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemde cezalandırılmış, 2 işgalci de yaralanmıştır.

Metîna bölgesi;

5 Eylül saat 13:20’de Serê Metîna Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemden sonra işgalcilerin hareketliliği durdu.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

4 Eylül saat 09:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemden sonra işgalcilerin hareketliliği durdu ve işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

5 Eylül saat 10:00, 16:00 ve 18:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

5 Eylül saat 18:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

4 Eylül saat 07:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

4 Eylül saat 22:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Skorsky helikopterine YJA Star güçlerimizce müdahale edildi.

5 Eylül saat 03:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalcilere orta otomatik silahlar ile müdahale edildi. Güçlerimizin müdahalesinden sonra işgalcilerin hareketliliği durdu.

5 Eylül 06:00 – 11:00 saatleri arasında Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler 6 kez ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Eylül’de Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 2 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

5 Eylül’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 2 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

3, 4, 5 ve 6 Eylül’de Xakurkê bölgesinin Lolan, Girê Rostê, Şehîd Şerîf, alanları 8 kez, Garê bölgesinin Deşta Kafya alanı 3 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna Direniş Alanı 1 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 3 kez, Garê bölgesinin Mêranê, Girê Sîser, Sêdarê alanları 5 kez olmak üzere; toplam 20 kez savaş uçakları ile bombalandı.

3 ve 5 Eylül’de Metîna bölgesinin Serê Metîna Direniş Alanı 7 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı."