Kongra Star: Geri adım yok, özgür yaşamı sağlayacağız

Jin, Jiyan, Azadî serhildanının yıl dönümünü selamlayan Kongra Star, "Tüm dünya bilsin ki, 'Jin, Jiyan, Azadî' atılımından geri dönüş yok. Ortadoğu topraklarında özgür yaşamın fikir ve felsefesini yaşatacağız" dedi.

SERHILDAN

Kongra Star Meclisi, İran devlet güçlerinin Kürt kadın Jîna Emînî’yi katletmesinin ardından başlayan 'Jin, Jiyan, Azadî' serhildanının ikinci yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada "Özgürlük mücadelesi yolunda, kadın özgürlüğü için verilen direnişin takipçisi ve savunucusu olmaya devam edeceğiz. Kadına yönelik taciz, cinayet, imha ve idam gibi her türlü kirli politikaya karşı duruşumuz nettir" denildi.

Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mimarlığını yaptığı Jin, Jiyan, Azadî felsefesinin, Jîna Emînî’nin katledilmesiyle kadınların sesi haline geldiği ve bu felsefenin dünya genelinde yankı bulduğu vurgulandı. "Yaşamın her anında, bu felsefe tek bir ses, tek bir ruh oldu; kadın özgürlüğünün, direnişin ve mücadelenin melodisine dönüştü" denilen açıklamada, şunlar belirtildi:
"İran rejimi, idamlarla direnişi kırmak istiyor. Direnişin başladığı günden bu yana, pek çok kadın, çocuk ve anne kapitalist sistem ve iktidarcı devletin zulmüyle karşı karşıya. Erkek egemen zihniyetin kadına ve topluma yönelik şiddeti devam ediyor. Serhildan sonucunda İran mahkemelerinde onlarca kadın tutuklandı, işkence gördü ve idama mahkum edildi. Özgür basında İran rejiminin gerçek yüzünü ortaya çıkaran Pexşan Ezîzî gibi birçok kadına da idam cezası verildi. Ancak tüm bu baskılara rağmen, direnişçi ve özgürlükçü kadınlar her alanda 'Jin, Jiyan, Azadî' sloganlarıyla mücadelesini sürdürüyor."

Kürt kadınların direniş ve yaşam felsefesi olan "Jin, Jiyan, Azadî" sloganının dünya çapında yankı bulmaya devam ettiğinin altı çizilen açıklamada, Hindistan’da genç bir kadın doktorun katledilmesinin ardından on binlerce kadının bu sloganı ve pankartları taşıdığına dikkat çekildi.

'TARİHİ KADIN ÖRGÜTLÜLÜĞÜ BELİRLEYECEK'

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Rojava Devrimi’nde kadınlar, öz savunma ve YPJ güçleriyle demokratik, ekolojik ve kadın özgürlüğüne dayalı bir paradigmaya sahip çıkıyor ve bunu inşa ediyorlar. Tüm ezilen kadınların özgür yaşam umudu ve Kadın Devrimi'nin sesi olmaya devam ediyoruz. Mezopotamya topraklarında, kadın örgütlülüğüyle Neolitik Devrim’in tarihi yeniden canlanacak.

Tüm dünya bilsin ki, 'Jin, Jiyan, Azadî' atılımından geri dönüş yok. Kadınlar başkaldırdı ve özgürlük mimarının perspektifiyle 21. Yüzyılı kadın özgürlüğünün yüzyılı yapacağız. Ne pahasına olursa olsun Ortadoğu topraklarında özgür yaşamın fikir ve felsefesini yaşatacağız."