İlk sonuçlar halen Trump’ı gösteriyor

ABD seçimlerinde sandıkların kapandığı eyaletlerin sonuçları geldikçe Demokrat aday Hillary Clinton’un oyları da yükselişe geçiyor.

538 seçici üyeden 29’unun belirleneceği Florida’da ilk anda geride görünen Hillary Clinton’un oy oranı kısmen yükselişe geçti.  Oyların yüzde 65’inden fazlasının sayıldığı eyalette Clinton’un oy oranı yüzde 50, Trump’ın ise yüzde 47 civarında oy alabildiği görülüyor.

Kuzey Karolina eyaletinde de hem başkanlık hem de senato seçimlerinde Cumhuriyetçiler yüzde 54 gibi oyla önde gidiyor. New Hampshire’de ise Clinton önde. New York City’de de Clinton 1 puan farkla önde görünüyor.

Ohio’da da Donald Trump ilk sonuçlara göre önde gidiyor.

Kentucky ve Indiana’dan sonra 5 seçici üyesi olan West Virginia eyaletinde ise Donald Trump’ın kazandığı kesinleşti.

Şimdiye kadar sonuçları kesin olan eyaletler ve kazanan aday şunlar:

Kentucky: Donald Trump, 8 üye,

Virginia: Donald Trump, 11 üye,

West Virginia : Donald Trump, 5 üye,

Vermont: Hillary Clinton, 3 üye.

Henüz kısmen sayımların olduğu doğu eyaletlerinde sandıkların özellikle Cumhuriyetçilerin güçlü olduğu bölgelerde açılması sayesinde Trump’ın ülke genelindeki oy oranı yüzde 52, Clinton’un ise yüzde 44 olarak seyrediyor.

100 Senato üyesinden 34’ünün belirlendiği seçimlerde ise şimdiye kadar Cumhuriyetçi adayların kazandığı görülüyor. Yeni belirlenenen senatörlerle birlikte Demokratların sandalye sayısı 37 iken Cumhuriyetçiler 33 sandalyede.