İngiliz futbolunda pedofili skandalı: 55 kulüp zan altında

İngiliz futbolu pedofili skandalı ile çalkalanıyor. Polis profesyonel ve amatör 55 kulüp ile ilgileniyor.

The Observer gazetesine göre yerel polis güçlerinin ülke genelindeki koordinasyon organı olan Polis Şefleri Ulusal Konseyi pedofili soruşturmaları kapsamında 55 kulübün ifadelerinin alındığını doğruladı. Aynı habere göre Birleşik Krallık’ın yerel polislerinin üçte biri soruşturmaları yürütüyor.

Pedofili skandalı İngiliz futbol federasyonu FA ile bazı büyük kulüpleri de kapsıyor. Mağdurlara destek telefon hattının müdürü, bir hafta içerisinde 860 arama yapıldığını söyledi. Bu telefon hattı çocukları koruma için kurulan temel örgüt NSPCC tarafından açılmıştı. Telefon hattının müdürü mevcut durumda genç futbolcuların tehlikede olduğunu kaydetti. NSPCC’nin başındaki John Cameron, “Elimizde çocukların tehlikede olabileceğine dait bazı bilgiler, iddialar var” dedi.

Öte yandan Charlton Russell Davy gençler takımının kalecisi federasyona 1986’da yazdığı mektupta Chelsea’nin eski yetenek avcılarının müdürü Eddie Heath’ın kendisine saldırdığını söylemişti. Ancak buna sessiz kalınmıştı. Mirror’a konuşan Davy, Chelsea’dan Charlton’a geçen Heath’ın birçok kez kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu anlattı. Başına gelenleri federasyona yazdığını belirten Davy, “Başka gençlerin başına gelmemesi için soruşturma açılması yönünde onlara yalvardım. Ama hiçbir zaman cevap alamadım” dedi.

Federasyon da bağımsız bir soruşturma başlattığını açıkladı. Bazı İngiliz kulüpleri onlarca yıl boyunca pedofili vakalarını gizlemekle suçlanıyor. Polisin verdiği bilançoya göre mağdurların sayısı 350’ye çıktı.