Katar’dan Almanya’da 10 milyar euroluk yatırım sözü

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad El Tani, Berlin ziyaretinde yaptığı açıklamada Almanya’da gelecek beş yıl içerisinde 10 milyar euroluk yatırım yapma niyetinde olduğunu duyurdu.

Rakibi Suudi Arabistan’ın Katar üzerindeki tecrit politikasını kırmaya çalışan Katar emiri, Almanya’ya ziyarette bulundu.

KOBİ’LERLER DE YAKINDAN İLGİLENİYOR

Şeyh Tamim Bin Hamad El Tani, Almanya’da gelecek beş yıl içerisinde 10 milyar euroluk yatırım yapacaklarını söylerken, bu yatırımların Alman ekonomisinin geleneksel büyük sütunları olan otomobil, teknoloji ve bankaları kapsayacağını belirtti.

Katar emiri başka detay vermezken, Alman iş dünyası gazetesi Handelsblatt’a göre Katar Alman ekonomisinin akciğeri olarak değerlendirilen KOBİ’lerle (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) yakından ilgileniyor.

ALMANYA, KATAR’IN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK EKONOMİK ORTAĞI

Katar Emirliği, Alman Borsası’nda en fazla varlık gösteren hissedarlardan biri olarak dikkat çekiyor. Bunlar daha çok prestijli Siemens, Volkswagen ve Deutsche Bank gibi gruplardaki hisseler olarak önem kazanıyor.

Almanya, ABD ve Çin’den sonra Katar’ın en büyük Avrupalı ekonomik ortağı olarak öne çıkıyor. İki ülke arasındaki iş hacmi, 2011 yılından bu yana ikiye katlanarak 2.8 milyar euroya çıktı.

Başbakan Angela Merkel, Almanya’daki ilk sıvı doğalgaz terminalini de açma niyetini ifade etmişti. Katar, bu alanda dünyadaki en büyük ihracatçı durumunda.