KCK’den Castro için mesaj

KCK, geçtiğimiz gün yaşamını yitiren Küba devriminin önderi Fidel Castro için mesaj yayınladı.

Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı imzasıyla yayınlanan açıklamada Castro ve arkadaşlarının devrimci ruhunun tüm insanlığın demokrasi, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde yaşayacağı belirtildi.

KCK'nin açıklaması şöyle:

“Büyük devrimci Fidel Castro’nun yaşamını yitirmesi nedeniyle tüm Küba halkına, ilerici insanlığa ve tüm devrimcilere başsağlığı diliyoruz. İnsanlığın en temiz ideallerini ve özlemlerini yaşamının son nefesine kadar sürdüren Fidel Castro unutulmayacaktır. Devrimciler ve tüm insanlık tarafından özgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde yaşatılacaktır. Kürt Özgürlük Hareketi de Fidel Castro’nun insanlığın özgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelesine yaptığı katkıları unutmayacak, onu ve özlemlerini Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesinde yaşatacaktır.

Fidel Castro ve Che Guevera’nın öncülük ettiği Küba devrimi Kürt Özgürlük Hareketi mücadelesine de önemli düzeyde ilham kaynağı olmuştur. Onların devrimci ruhları ve özgürlük tutkuları, ölüm nereden gelirse gelsin diyerek zalimlere, faşistlere, diktatörlere ve emperyalistlere meydan okumaları, PKK militanlığının şekillenmesinde önemli etkide bulunmuştur. Küçük bir ülke olarak emperyalist kapitalist sisteme meydan okumaları Kürt Özgürlük Hareketi açısından da örnek alınan bir karakter olmuştur. Özgürlük ve demokrasi tutkusu önünde hiçbir engelin duramayacağını, Kürt Özgürlük Hareketi de pratiğinde ortaya koymuş, düşman ne kadar büyük ve engel ne kadar çok olursa olsun mücadele edip büyük başarılar elde etmiştir.

Fidel Castro ve Küba halkının insanlığın özgürlük tarihine büyük katkıları olmuştur. Emperyalizm ve faşizmin tüm dünyada etkili olduğu bir dönemde Küba halkının direnişi ve gerçekleştirdiği devrim tüm halkların özgürlük ve demokrasi mücadelesine güç vermiş ve ivme kazandırmıştır. En başta da yakın zamana kadar devlet, sömürü ve baskı tanımamış, Güney Amerika halklarının özgürlük ruhunu ayağa kaldırarak bu kıtayı özgürlük ve demokrasi mücadelesinin sönmediği bir devrimci mücadele coğrafyası haline getirmiştir.

Güney Amerika’dan sonra en fazla etkilediği coğrafya Ortadoğu olmuştur. Türkiye ve Kürdistan'daki devrimci hareketlerin gelişmesinde önemli etkide bulunmuştur. Fidel Castro ve Che Guevera’nın militanlığı ve Küba devriminin özellikleri ağır baskı altında olan halklar için bir cesaret ve moral kaynağı olmuştur. Haki Karer ve Kemal Pirlerin Özgürlük Hareketi'ne enternasyonalist katılımında Küba devrimindeki enternasyonalist ruhun da etkisi bulunmaktadır. Kürt Özgürlük Hareketi ve Önder Apo özgürlük mücadelesinin gelişmesine güç veren hiçbir hareketi ve kişiliği bugüne kadar unutmadıysa, vefasızlık yapmadıysa aynı tutumu Fidel Castro ve Küba devrimi için de göstererek bu devrimciyi ve yarattığı değerleri özgülük savaşçılığında ve devrimde yaşatacaktır.

Fidel Castro ve arkadaşlarının devrimci ruhu tüm insanlığın demokrasi, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde yaşayacak, tüm insanlık mutlaka bir gün onların özlemlerinin gerçekleştiği bir dünyaya kavuşacaktır.”