Kolombiya’da 2 FARC gerillası öldürüldü iddiası

Kolombiya’da halen devam eden ateşkese ve yeni bir barış anlaşması üzerinde uzlaşıldığına dair karşılıklı açıklamaya rağmen çatışma çıktığı ve iki gerillanın öldürüldüğü iddia edildi.

Bogota hükümeti adına Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile müzakere eden heyete başkanlık eden Humberto de la Calle, Boliwar eyaletinde iki gerillanın ordu birliklerince girdikleri çatışmada öldürüldüklerini iddia etti. İddiayı Kolombiya ordusu da doğruladı.

Ordu açıklamasına göre, Boliwar eyaletinde Kolombiya Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) gerillalarına yönelik operasyon düzenlendiği ve 2 gerillanın öldürüldüğü kaydedildi. Ancak açıklamada, çatışmadan sağ kurtulan üçüncü bir kişinin, kendilerinin FARC gerillası olduklarını söylediği iddia edildi.

Esir düşen gerillanın FARC’ın 37. Cephe adlı birliklerine bağlı olduğunu söylediği savunuldu.

2 Ekim’de referandumla reddedilen tarihi barış anlaşmasının yeniden müzakere edilmiş hali geçtiğimiz günlerde Kolombiya hükümeti ve FARC tarafından yapılan açıklamayla duyurulmuştu. FARC ile ordu arasında geçerli olan ateşkesin dün yaşanan olaydan etkilenip etkilenmeyeceği merak ediliyor.