Kuzey Kore Amerika’yı vurmakla tehdit etti

Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerilim tırmanıyor. Donald Trump, ateş ve gazapla karşılık verme tehdidinde bulunurken, bir tehdit de Kuzey Kore'den geldi.

Kuzey Kore, Amerikan topraklarındaki Guam adasını vurmakla tehdit etti. Kuzey Kore, ABD'yi vurabilecek kapasitede kıtalararası nükleer başlıklı bir balistik füze projesi geliştirdiğini gizlemiyor.

Başta ABD olmak üzere uluslararası güçlerin, nükleer ve balistik programını durdurması yönündeki çağrılarını da görmezden geliyor.

Kuzey Kore Halk Ordusu sözcüsü yaptığı açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un karar vermesi halinde, her an balistik füze saldırısını hayata geçirebileceklerini açıkladı.

Amerikan deniz altı birliği, hava üssü ve bir sahil güvenlik grubunun üslendiği Guan adası Kuzey Kore'nin hedefinde.

Askeri sözcü, Kuzey Kore stratejik güçlerinin Guam adası çevresindeki alanları orta menzilli füzelerle vurma planın incelediklerini açıkladı.

Kuzey Kore, ABD'yi bir önleyici savaş hazırlığı yapmakla suçlarken, bunun hayata geçmesi halinde başta Amerikan toprakları olmak üzere tüm düşmanlarının tamamen silineceği bir savaş başlatacağı tehdidinde bulundu.

Bu tehditten birkaç saat önce ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin tehditlerini sürdürmesi halinde "ateş ve gazapla karşılık vereceklerini’’ söyledi.

Guam Valisi Eddie Calvo da, bölgenin tüm olasılıklara hazır olduğunu açıkladı. Calvo, "Guam sakinlerini temin ederim ki, mevcut durumda ne adamıza ne de komşu Mariannes adalarına yönelik herhangi bir tehdit yok" dedi.