Nijer’de tarım üreticileri çatıştı: En az 18 ölü

Batı Afrika ülkesi Nijer’de çiftçiler ile hayvan yetiştiricileri arasında çıkan bir kavga nedeniyle onlarca kişinin öldüğü ya da yaralandığı duyuruldu.

Nijer İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan basın açıklamasına göre, olaylar ülkenin batısındaki Tahoua bölgesindeki Bangui kasabasında meydana geldi.

Bakanlık, bazı hayvan yetiştiricileriyle mısır ekimi yapan çiftçiler arasında çıkan bir kavganın toplu çatışmaya dönüştüğünü kaydetti. Açıklamaya göre balta ve bıçak gibi aletlerin kullanıldığı olaylarda en az 18 kişi yaşamını yitirirken, 43 kişi de yaralandı. Yaşamını yitirenlerin büyük çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunun dile getirildiği açıklamaya göre, çok sayıda ev de yakıldı.

Bakanlık açıklamasında, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrasında olayların yatıştığı bilgisi verildi.

Nijer’deki çatışmalara, mısır üreticilerinin hasat zamanının büyük sığır sürülerinin geniş otlaklara doğru yola çıkarıldığı bir döenme denk gelmesi nedeniyle çok sayıda çiftçi ve hayvan yetiştiricisinin katıldığı öğrenildi. Tahoua bölgesinde 2014 yılında da benzeri çatışmalar yaşanmış ve 10 kişi yaşamını yitirmişti.