Paris’teki bıçaklı saldırıda DAİŞ bilmecesi

Fransa’nın başkenti Paris bölgesindeki Trappes banliyösünde iki kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı bıçaklı saldırıyı DAİŞ çeteleri üstlendi. Ancak kurbanların saldırganın annesi ve kız kardeşi olduğu ortaya çıktı.

Soruşturmaya yakın kaynaklara göre, bu Perşembe günü Trappes banliyösünde bıçaklı bir saldırgan, iki kişiyi öldürdü, bir kişiyi yaraladı. Bir eve sığına saldırgan, polis güçleri tarafından öldürüldü.

Fransız medyasına göre bıçaklı saldırgan annesi ve kız kardeşini öldürdü. Saldırganın “Allahu Ekber” diye bağırdığı da belirtildi.

DAİŞ çeteleri kendilerine bağlı bir propaganda sitesinde saldırıyı üstlenerek, koalisyon ülkelerinin vatandaşlarının saldırıda hedef alındığını iddia etti.

İçişleri Bakanı Gérard Collomb, Trappes’ta yaptığı açıklamada saldırganın ağır psikiyatrik sorunlarının olduğunu, angaje olmuş bir kişiden çok « dengesiz » bir profile sahip olduğunu söyledi.

Trappes, zengin bir bölge olan Yvelines’in ortasında yoksul bir banliyö olarak dikkat çekiyor. Banliyönün 30 bin kişilin nüfusunun yarısı 35 yaşın altındaki gençlerden oluşuyor. İşsizlik yüzde 20 dolayında. Hükümet, Trappes’ı polise ek olanakların tanındığı “cumhuriyetçi fetih” listesindeki 30 mahalle arasına almıştı.