İsrail: Hizbullah Lideri Nasrallah'ı öldürdük

İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü açıklarken, Hizbullah'tan henüz açıklama gelmedi.

İsrail, Cuma günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Hizbullah karargahının vurulduğu saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğünü açıkladı.
İsrail Ordu Sözcüsü Yarbay Nedav Soshani X platformundan yaptığı açıklamada "Hasan Nasrallah öldü" dedi.

İsrail Ordusu'nun X hesabından yapılan açıklamada da "Hasan Nasrallah artık dünyayı terörize edemeyecek" ifadesi kullanıldı.

ÜST DÜZEY İSİMLER HEDEF ALINDI

Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, "Beyrut'un güneyindeki Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesine cuma akşamında düzenlenen saldırıda Hizbullah'ın kurucu liderlerinden ve mevcut Genel Sekreteri Nasrallah'ın yanı sıra grubun Güney Komutanı Ali Keraki ve diğer liderlik kadrosunu öldürdük" denildi.

İsrail ordusu, Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın güçlü olduğu Dahiye bölgesine 40'tan fazla saldırı gerçekleştirdi.

 İsrail ordusu, İsrail'e ait savaş uçaklarının gece boyu mühimmat üretim tesisleri ve gelişmiş mühimmatların bulunduğu binalar da dahil olmak üzere Beyrut'ta Hizbullah'a ait stratejik hedeflere saldırı düzenlediği, ayrıca Lübnan'ın doğusundaki Bekaa'da da Hizbullah'a ait hedeflerin vurulduğu belirtildi.

Lübnanlı yetkililer ise 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 91 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Hizbullah'tan henüz Nasrallah'ın akıbetiyle ilgili bir açıklama gelmedi.

Hizbullah’ın medya ofisi, Nasrallah’ın öldürülmüş olabileceği yönündeki söylentilere dair açıklama yapmazken, İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı bazı medya kuruluşlarına göre Nasrallah hayatta.