Fernas Madencilik işçilerinin yürüyüşü sürüyor: Yazar ve sanatçılardan destek

Fernas Madencilik işçilerinin Soma'dan Ankara'ya başlattığı yürüyüş sürerken, 170 yazar, sanatçı ve edebiyatçı da madencilere destek verdi.

FERNAS MADENCİLİK

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan ve AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilik isimli şirkette çalışırken, Bağımsız Maden İş Sendikası'na (Bağımsız Maden İş) üye oldukları için işten çıkarılan işçilerin Ankara yürüyüşü 4. gününde. İşçiler dün akşam konakladıkları Manisa'nın Salihli ilçesinden, "Patron vekil anayasayı ayaklar altına alıyorsa, bize kim eşit yurttaşlık yalanını satabilir" pankartıyla yola çıktı. İşçiler talepleri karşılanana kadar yürüyüşten vazgeçmeyeceklerinde kararlı olduklarını vurguladı. İşçiler, "Fernas işçisi Ankara'ya geliyor" ve yine eylemde olan Polonez işçilerine destek amacıyla "Polonez işçisi yalnız değildir" sloganlarıyla yürüyüşünü sürdürüyor.

 YAZAR VE SANATÇILARDAN DESTEK

Ayrıca 170  yazar, edebiyatçı ve sanatçı da işçilere destek açıklaması yaptı.
Açıklamada şöyle denildi:

"Fernas Madencilik  işçileri, Soma'dan Ankara'ya yürüyor. Hayatları için, kölelik ve ölüm koşullarına, işten atılmalara karşı, yeni Soma faciaları yaşanmasın diye yürüyorlar. Fernas işçileri: İşçi sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmasını, düşük maaşların Soma ortalamasına çekilmesini, sendikal haklarının sağlanmasını istiyorlar. Talepler bu kadar basit ve net, bu denli hayati. Anayasal haklarını kullanan, ücret artışı ve sendikalaşma için direnen işçilere reva görülen şiddeti bu ülkenin yurttaşları-yazarları olarak utanç ve endişe içinde izliyoruz. Fernas işçilerinin yanındayız. İktidarı, işçilerin demokratik hakların kullanması engellemekten vazgeçmeye, Fernas Madencilik sahiplerini müzakere ve çözüm için sorumluluk almaya çağırıyoruz."