Rusya : Saldırı planlayan 10 DAİŞ üyesi yakalandı

Rusya’nın başkenti Moskova ve Saint-Petersburg’da terörist saldırı düzenlemeyi planlayan Tacikistan ve Kırgizistan vatandaşı 10 DAİŞ çetesinin Rus güvenlik güçlerince yakalandığı duyuruldu.

Ria-Novosti ajansının Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) açıklamasına dayandırdığı haberine göre, DAİŞ çetelerinin düzenlemeyi planladığı saldırıların önlendiği kaydedildi.

Orta Asya ülkelerinden gelen ve DAİŞ çeteleriyle bağlantılı olan 10 kişinin başkent Moskova ile Saint-Petersburg kentlerinde yakalandığı belirtilen haberde, söz konusu kişilerin bugün yakalandığı bilgisi verildi.

Haberde, yakalanan Orta Asya kökenli kişilerin Moskova ve Saint-Petersburg’da otomatik silahlar ve el yapımı güçlü patlayıcılarla terörist saldırı ve sabotajlar planladıkları da iddia edildi.

Operasyonların Tacikistan ve Kırgızistan güvenlik güçleriyle işbirliği halinde yapıldığı bilgisi verilirken, bu kişilerle birlikte 4 el yapımı bomba, ateşli silalar ve çok sayıda merminin ele geçirildiğine yer verildi.

FSB açıklamasına dayandırılan haberde ayrıca, yakalanan kişilerin Orta Doğu’daki DAİŞ çete emirleriyle ilişkide olduklarını kabul ettikleri bilgisi de paylaşıldı.

Tacikistan ve Kırgizistan makamlarına göre, Suriye ve Irak’ta çetelerle birlikte hareket Taciklerin sayısı 1000, Kırgızların sayısı ise yaklaşık 500 olarak tahmin ediliyor.