Talabani: Kürdistan Bölgesi topraklarını Kürt düşmanlarına sattılar

YNK lideri Bafil Talabani, Kürdistan Bölgesi’nin uzun zamandır tek parti yönetiminde olduğunu ve bu partinin Kürdistan topraklarını Kürt düşmanlarına sattığını belirtti.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Başkanı Bafil Celal Talabani, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu seçim kampanyasının başlaması vesilesiyle görsel bir mesaj yayınladı. 

YNK lideri, adını vermeden KDP’yi ima ederek, Kürdistan Bölgesi’nin uzun bir süredir tek parti tarafından yönetildiğini ve bu partinin Kürdistan Bölgesi’ni Kürt halkının düşmanlarına sattığını söyledi. 

Talabani, “Kürdistan Bölgesi Yönetimi’ni uzun bir zamandır elinde bulunduran parti, Kürdistan Bölgesi topraklarını Kürt halkının ve Kürdistan’ın düşmanlarına satmıştır. Halkımız artık huzur bulmalıdır. Dronlar her gün hava sahamızı kullanıp yurttaşlarımızı katlediyor ve kimse buna karşı sesini yükseltmiyor.” dedi. 

Kürdistan Bölgesi’nde iktidarda olan partinin Bağdat’ın çalışanların maaşlarını göndermesine dahi izin vermediğini belirten Talabani, bu durumun yurttaşlarla oyun oynamak olduğu tepkisinde bulundu.

Geçmişte Kürdistan Bölgesi’nde özgürlüklerin olması nedeniyle uluslararası düzeyde büyük saygı gördüğüne dikkat çeken Talabani, ancak bugün yazar ve gazetecilerin yazı ve makaleleri nedeniyle tutuklandığını ve terörizmle suçlandığını ifade etti. 

YNK lideri, Kürdistan Bölgesi’nin kentleri arasında hiçbir fark olmadığını ve yurttaşların buna inanması dahilinde hiçbir farkın kalmayacağını vurguladı.