Trump 19, Clinton’un 3 seçici üye kazandı

ABD başkanlık seçimlerinde ilk sonuçlar açıklanırken, geleneksel olarak Cumhuriyetçilere oy veren eyaletlerde Donald Trump kazanırken, Hillary Clinton ise şimdilik sadece Vermont eyaletinde önde gidiyor.

538 seçici üyeden en az 270’ini alacak adayın kazanacağı seçimlerde Kentucky ve Indiana’nın Trump’a, Vermont eyaleti ise büyük oranda Clinton’a oy verdi. 3 seçici üyenin belirlendiği Vermont’da Clinton kazanırken, 8 üye belirleyecek Kentucky ile  11 seçici üyeli  Indiana’da Trump önde gidiyor. Trump’ın böylelikle 19, Clinton’un ise henüz 3 delegesi bulunuyor.

Bu üç eyaletteki senatör seçimlerinde benzer sonuçlar çıktı.

Florida’da ise Trump’ın şimdilik yüzde 58 oyla yüzde 30 civarında oy alan Clinton’a göre önde gittiği sonucu çıkıyor. Ancak bu eyalette henüz oyların sadece yüzde 2’si sayılmış durumda.

Virginia eyaletinde ise Hillary Clinton’un ilk sonuçlara göre yüzde 49,5 ile yüzde 45,5 alan Trump’a karşı önde olduğu görülüyor.

CNN ANKETİ: CLİNTON’U BEĞENİ ORANI DAHA YÜKSEK

CNN'in yayımladığı sandık çıkışı anketlerine göre; seçmenlerin yüzde 54’ü Hillary Clinton’a olumsuz bakarken, Trump’ı beğenmeyenlerin oranı ise yüzde 61’i buluyor. Clinton’u beğenenlerin oranı yüzde 44 iken, Trump’ın beğeni oranı ise yüzde 37’de kaldı.

Aynı ankette, mevcut Demokrat Parti’li Başkan Barack Obama’nın icraatlarını olumlu bulanların oranı yüzde 54. Ancak hükümet olarak politikalardan rahatsız olanların oranı yüzde 70’i buluyor.