Trump ile Ruhani'nin görüşme ihtimali ortadan kalktı

ABD Başkanı Donald Trump ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasındaki görüşme ihtimali ortadan kalktı.

ABD ile İran arasında yaşanan gerginlik ve kriz, ABD’nin uyguladığı ambargolarla sürüyor. Her iki ülke yetkilileri, yaşanan kriz ve gerginliğe ilişkin zaman zaman uzlaşıcı açıklamalarda bulunması, bu ay sonunda yapılacak BM Genel Kurulu'ndan sonra ABD Başkanı Donald Trump ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin görüşebileceği ihtimalini gündeme getirmişti. Ancak son günlerde yapılan açıklamalar, bu ihtimali ortadan kaldırdı. Konuya ilişkin iki gün önce İran Ruhani Lideri Seyit Ali Hamaney'in, İran’ın hiçbir yetkilisinin ABD ile görüşme yapmayacağı şeklinde bir açıklaması yayımlandı.

İRAN BASINI: ABD VİZE VERMEDİ

Bu açıklamadan sonra İran basınında, ABD’nin Newyork'ta yapılacak BM Genel Kuruluna katılması için Ruhani ile Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’e vize vermediği haberleri çıkmaya başladı. İran rejiminin kurumlarından biri olan Genç Muhabirler Merkezi adına yapılan haberde, vize verilmediği için Ruhani ve Zarif'in ziyaretlerini iptal ettiği belirtiliyor.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA: GÖRÜŞMEYECEĞİM

Konuya ilişkin bir açıklama da Trump’tan geldi.

Trump, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile şu anda görüşmeyi tercih etmeyeceğini söyledi.

Trump, BM Genel Kurulunda görüşüp görüşmeyeceği yönündeki soruya da "Asla hiçbir ihtimali göz ardı etmem ama onunla görüşmeyi tercih etmem" yanıtını verdi.