Trump: Rusya’yla ilişkiler en tehlikeli dip noktada!  

ABD Başkanı Donald Trump, dün onayladığı ve Rusya’nın sert tepkisini çeken bu ülkeye yönelik ekonomik yaptırımlardan dolayı Kongre’yi suçladı.

Rus enerji şirketlerine ve onlarla iş yapacak diğer tüm şirketlere yaptırım öngören ve bu yaptırımları kaldırma hakkını Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi’ne veren tasarı oylanmış ve Trump tarafından onaylanmıştı.

Rusya’nın ‘ekonomik savaş ilanı’ olarak sert tepki gösterdiği yaptırım yasasına ilişkin konuşan Trump ise, yasadan ABD Kongresi’ni sorumlu tuttu.

Twitter’dan yazan Trump, “Rusya’yla ilişkilerimiz tarihin geldik geçmiş ve en tehlikeli dip noktasında” yorumunu yaptı. “Bunun için bize bir sağlık sigortası kanunu dahi veremeyen Kongre’dekilere teşekkür ediniz” diyen Trump, sorumluluğun kendisinde olmadığını kaydetti.

Rusya’nın Donald Trump’ın kazanabilmesi için seçimlere müdahale ettiği yönündeki iddiaların ortaya atıldığı bir ortamda getirilen yaptırım yasası, seçimlere müdahale nedeniyle Rusya’yı cezalandırmayı amaçlıyordu. Trump’ın yasayı ülke içindeki sert tepkilerden çekindiği için onayladığı savunuluyor.