Welt: ‘DAİŞ Almanya’ya saldıracak’ diyen kişi BND muhbiri

Fransa’da Şubat ayında yakalanan ve Düsseldorf’taki bir saldırı planını deşifre ettiği iddia edilen bir DAİŞ militanının gerçekte Alman istihbaratıyla bağlantısının olduğu iddia edildi.

DAİŞ’in Almanya’da saldırı planladığına ilişkin iddianın gerçekliğinin ise ‘şüpheli’ olduğu iddialar arasında.

Pazar günleri yayınlanan Welt am Sonntag gazetesinin verdiği ön haberde, Fransa’da yakalanan ve DAİŞ’in Almanya’da yapacağı saldırı planlarını açıkladığı iddia edilen Saleh A’nın Alman Federal Haber Alma Örgütü (BND) ile dolaylı ilişkisi bulunuyordu.

Gazetenin iddiasına göre, bu kişi Suriye’de bulunduğu sırada BND için çalışan bir ‘bilgi kaynağıyla’ ilişki halindeydi. Haberde, Saleh A’nın BND’ye istihbarat toplayan ajana bilgi taşıdığı iddia edildi.

Welt am Sonntag’ın konuya ilişkin BND’den görüş alamadığı belirtilen haberde, istihbarat örgütünün sadece hükümet ve Federal Meclis’in yetkili kurullarına bilgi vermekle yükümlü olduğu bilgisi paylaşıldı.

‘DÜSSELDORF’A DAİŞ SALDIRISI’ İDDİASI GERÇEK DIŞI OLABİLİR

Geçtiğimiz yıl Almanya’ya gelerek iltica eden Saleh A’nın bu yılın başında Fransa’ya gittiği ve burada polise teslim olduğu belirtilmişti. Alman Federal Savcılığı ise, Haziran ayı başındaki bir açıklamasında Saleh A’nın DAİŞ’in Düsseldorf Altstadt’ta saldırı planladığını söylediğini duyurmuştu.

Welt am Sonntag’ın haberi, Düsseldorf kentine yönelik DAİŞ saldırısı iddiasının doğruluğuna yönelik şüpheleri de arttırdı. Gazetenin haberinde, Saleh A’nın iddialarının gerçekliğine dair şüphelerin olduğuna da dikkat çekildi.