Yemen’de intihar saldırılarında onlarca kişi hayatını kaybetti

İç savaşın sonlandırılması için barış müzakerelerinin devam ettiği Yemen’de askeri noktalara yönelik intihar saldırılarında onlarca kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Nisan ayında Yemen El Kaidesi adlı örgütten geri alınan güneydeki El Mukalla kentindeki 4 ayrı intihar saldırısının iftar vaktinde meydana geldiği öğrenildi. Saldırıların üçünün askeri kontrol noktalarına, birnin ise bir askeri eğitim kampının nizamiyesine yönelik yapıldığı kaydedildi.

Dört saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının en az 42 olduğu, onlarca kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

El Mukalla Now adlı haber sitesine göre, saldırıyı DAİŞ çetelerine biat eden gruplar düzenledi.

Yemen’in güneyindeki Mukalla kenti uzun süre El Kaide çetelerinin işgalinde kalmış ve Nisan ayında Devlet Başkanı Mansur el Hadi’ye bağlı ordu birliklerince geri alınmıştı.

Yemen’de geçtiğimiz yıl başlayan iç savaşın bitirilmesi için müzakereler halen Kuveyt’te devam ediyor. Ülkenin başkenti Sanaa ile Hudeyde kentlerinin de olduğu batı ve güneybatı kesimleri Şii Husi milislerinin kontrolünde iken, Husiler ve ordu birlikleri Taiz kentinin kontrolünü elnde bulunduruyor.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında Husilerin ele geçirdiği ülkenin önemli kentlerinden Aden ise Temmuz ayında Suudi Arabistan destekli karşı saldırıyla tekrar Hadi yanlısı ordu birliklerince kontrol altına alınmıştı.