13 ŞUBAT GÜNDEM

13 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Uluslararası Komployu 20’inci yılında protesto etmek amacıyla Mannheim, Luxembourg ve Basel’den Strasbourg’da düzenlenen uzun yürüyüşler takip edilecek.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, son direniş hamlesinin faşizmin histerik saldırganlığını ve vahşetini ortadan kaldıracağını belirterek, “Bu, yeni bir durum; derin bir özeleştiri ve düzeltmedir” dedi.

-Cezaevlerinde süren açlık grevindekilerin durumunu yakından takip eden Marmara Zindanlar Birliği, tüm baskılara ve hak ihlallerine rağmen açlık grevinin sesini duyurmaya çalışıyor.

-AKP-MHP iktidarı, Van’daki yurttaşlara geçen yıl 37 milyon TL’ye yakın trafik cezası kesti.

-Almanya’da Mezopotamya Yayınevi ve Mir Müzik’ü yasaklanması yargıya taşınıyor. Avukatlar yasağı Federal Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini belirtirken, parlamenter Jelpke yasaktan dolayı Merkel hükümetine sert tepki gösterdi.

-İstanbul'da muhalefetin bulunduğu belediyelerin de AKP belediyelerinden farksız olmadığını dile getiren İstanbul Kent Savunması üyesi Deniz Özgür, "Tamamen rantın kucağına bırakılmış şehir siyasetinden söz etmek mümkün" dedi.

-Uluslararası komplonun 20. yıl dönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP vekili Ayşe Acar Başaran, "Artık tüm dünya Kürt sorunun çözümünde Öcalan'ı baş aktör olarak kabul ediyor" diye konuştu.

-Oğlu Bandırma Cezaevi'nde tutsak olan Aziz Ölçen, cezaevi yönetiminin kendilerine 'çocuklarınızın açlık grevini bırakmaları bize yardımcı olun' dediğini belirterek, "Biz de, çocuklarımızın taleplerinin bizim de talebimiz olduğunu söyledik" dedi.