Kayıp yakınları 4 kentte adalet arayışını sürdürdü

İHD üyeleri ve kayıp yakınları, gözaltında katledilen yakınları için 4 kentte adalet arayışını sürdürdü.

KAYIP YAKINLARI

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri ve kayıp yakınları, gözaltında 'kaybedilen' ve katledilen kişilerin akıbetinin açığa çıkarılması ve faillerin yargılanması için Amed, Êlih, Colemêrg ve İzmir'de eylemdeydi.

İHD Amed Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 818. haftasında Amed ’in Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eyleme, kentte bulunan sivil toplum örgütü temsilcileri ve kayıp yakınları katıldı. . Bu haftaki eylemde Amed’in Pasur (Kulp) ilçesine bağlı Şenê kırsal mahallesinde gözaltına alınarak 'kaybedilen' Mehmet Salih Akdeniz’in akıbeti soruldu.

İHD Amed Şube Sekreteri Ömer Saman, Mehmet Salih Akdeniz'in hikâyesini okudu.

 
ÊLIH 
İHD üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 654’üncü haftasında Gülistan Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yaptı. Eylemde, 27 Eylül 1994’te Colemêrg’in Gever  (Yüksekova) ilçesine bağlı Befircan köyünde Türk askerlerce götürüldüğü Tabur Komutanlığı’nda infaz edildiği ve cenazesinin bugüne kadar bulunamadığı belirtilen Mikdat Özeken’in faillerinin bulunması istendi.

İHD Elih Şube Yöneticisi Hüseyin Elçi, Mikdat Özeken’in kardeşi İrfan Özeken’in beyanlarına dayanarak yaşananları anlattı.
 
İZMİR
İHD İzmir Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, iki haftada bir düzenlediği “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemini Konak ilçesindeki eski Sümerbank önünde gerçekleştirdi.
İHD İzmir Şubesi Yöneticisi Gülay Gün Bilici, 6 Ekim 1992'de kaybedilen Ayhan Efeoğlu ile 5 Ocak 1994'de gözaltına alınan Ali Efeoğlu'nun hikâyesini okudu.

 
COLEMÊRG
İHD Colemêrg Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 144'üncü haftasında Gever (Yüksekova) ilçesinde bulunan Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Bu haftaki eylemde, Gever’e bağlı Alekana köyünde operasyona çıkan helikopterden açılan ateş sonucu katledilen Fettah Yaşar ve Şevket Kartal için buluşuldu.

İHD Colemêrg Şube Eşbaşkanı Sibel Çapraz, Yaşar ve Kartal'ın hikâyesini anlattı.