MAK Milisleri askeri aracı vurdu

MAK Milisleri Êlih’te askeri aracı el bombaları ile vurdu, en az 3 işgalci asker yaralandı.

MAK MİLİSLERİ

Milisen Azadiya Kurdistan (MAK), 9 Ekim Komplosu'na karşı Êlih'te askeri aracı vurdu.

Yazılı açıklama yapan MAK, şu bilgileri verdi:

"Milislerimiz 9 Ekim günü gece saat 03:00 sularında, Êlih'in Bağlar Mahallesi Buğday pazarı mevkisinde, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Akrep tipi zırhlı araca eylem düzenledi. İşgalci askerleri devriye sırasında pusuya düşüren milislerimiz, aracı yakın mesafeden iki el bombası ile etkili bir şekilde vurdu. Bombalardan biri aracın üstüne, diğeri ise aracın altına isabet etti. Yaşanan şiddetli patlamalar sonucu araç ağır darbe alırken, eylem sonucunda araçta bulunan işgalcilerden biri ağır, en az 3 Türk askeri yaralandı. Olay yeri uzun süre askeri ablukaya alınırken, ağır darbe alan zırhlı araç çekici ile kaldırıldı. Yaralı işgalciler olay yerine gelen takviye birlikler ve iki ambulans ile Amed’de bulunan askeri hastaneye kaldırıldı. Milislerimiz güvenli bir şekilde eylem alanından çekilmiştir."

'İŞGALCİLERİ DEVRİMCİ HALK SAVAŞI RUHUYLA YENECEĞİZ'

MAK, işgal saldırılarına dikkat çekerek, şu mesajları verdi:

"Sömürgeci Türk devleti, Kürdistan topraklarını işgal ve talan etmeye devam ediyor. Özgürlük gerillasının Apocu iradesi karşısında büyük bir hezimete uğrayan faşist ordu, Kuzey Kürdistan’da işgal operasyonlarını arttırdı. Bir yandan halkımızı ve toplumsal kurumlarımızı hedef alarak dil ve kültürümüze saldıran faşist rejim, bir yandan da özgürlük gerillasını tasfiye etmek için askeri saldırılarını sürdürüyor. Dost ve düşman herkes bilmelidir ki Önder Apo’dan aldığımız umut ve inanç ile mücadele edecek, işgalcileri Kürdistan topraklarından, devrimci halk savaşı ruhuyla söküp atacağız. Diktatörlük ile ülkeyi bir kaosa sürükleyen AKP-MHP rejimi, hiçbir şekilde özgürlük hareketimiz ve halkımız karşısında başarıya ulaşamayacak. Önder Apo’nun yarattığı paradigma, siz diktatörlerin ve sömürgecilerin sonu olacaktır. Binlerce yıldır sömürüp işgal ettiğiniz bu topraklarda savaş rejiminiz yenilecek, direnen özgürlük gerillası kazanacak.

PKK yüz yıllık Kürt isyanlarının ve katledilen her bir Kürt neferinin intikâm ve özgürlük aşkıdır. Komplo ve soykırım saldırıları ile bitirmek istediğiniz, Önder Apo ve Kürdistan özgürlük hareketi, bugün evrenselleşerek dünya halklarının özgürlük umudu olmuştur."