'Hasta tutsak Hatice Onaran tahliye edilmeli'

Ankara ve İstanbul’daki eylemlerde İHD'li hasta tutsak Hatice Onaran’ın sağlık durumuna dikkat çekildi, "Tahliye edilmeli" mesajı verildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu üyeleri, her hafta düzenlediği “F oturması” eyleminin 655’incisini Beyoğlu’nda bulunan dernek binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde, cezaevindeki tutsaklara para gönderdiği gerekçesiyle 10 Ekim’de tutuklanarak Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’ne konulan İnsan Hakları Derneği ( İHD) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Onaran’ın sağlık durumuna dikkat çekildi. Eyleme Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, İHD Eşbaşkanı Eren Keskin ve çok sayıda hak savunucusu destek verdi.

 Bu haftaki açıklamayı HDK Eşsözcüsü Cengiz Çiçek gerçekleştirdi. Çiçek, "60 yaşındaki Hatice Onaran; Lomber Vertebrada ileri derecede Skolyoz ve kolon kanseri hastası olup,  yüzde 79 engelli raporu bulunmaktadır. Derhal serbest bırakılmalı" dedi.


ANKARA
Ankara’daki Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi de hasta tutsak Hatice Onaran’ın durumuna dikkat çekmek için eylemlerinin 527’nci haftasında Sakarya Caddesi’nde bir araya geldi. Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı, Hatice Onaran’ın durumuna dikkat çekti, "Hemen bırakılmalı" çağrısında bulundu.