MSD, şehit Hevrin Xelef’i andı

Şehit Hevrin Xelef’i anan MSD, "Şehit Hevrin Xelef’in politik amacı, çeşitliliğin Suriye halkının güç ve birliği olduğunu vurgulamaktı” dedi.

HEVRIN XELEF

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Suriye’nin Geleceği Partisi Genel Sekreteri Hevrin Xelef’in şehadetinin 5. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Hevrin Xelef’in katledilmesinin Suriye'deki savaşta bir dönüm noktası olduğu belirtilerek, bu olayın Suriye'de barış ve demokrasi sürecinin önündeki en büyük engelleri ortaya çıkardığı belirtildi.

Açıklamada "Şehit Hevrin, öncü kadınların eşsiz bir örneğidir. Hevrin, Suriye halkının tüm bileşenlerine barış, adalet ve eşitlik getirmek için var gücüyle çalıştı. Şehit Hevrin Xelef’in politik amacı, çeşitliliğin Suriye halkının güç ve birliği olduğunu vurgulamaktı” denildi.

Şehit Hevrin'in uluslararası suç listesinde yer alan Ehrar El Şerqiye grubu tarafından katledilmesinin tüm uluslararası yasa ve anlaşmaların ihlali olduğunun belirtildiği açıklamada, "Bu talihsiz terör eylemi, Türkiye'nin Suriye politikasının doğasını temsil eden bu grubun gerçek yüzünü göstermektedir" denildi.

Açıklamada uluslararası güçlere, Türk devletinin çetelerinin Suriye halkına karşı işlediği tüm suçlara karşı katillerden hesap sormaları, ahlaki ve hukuki sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulunuldu.

Açıklamanın sonunda "Suriye'de Hevrin Xelef ve savaş mağdurları için adaletin tesis edilmesi, kalıcı barışın tesis edilmesi ve çok yönlü demokrasinin temellerinin atılması herkesin haklarına saygılı bir devletin inşası ile mümkündür" diye kaydedildi.