GÖRÜNTÜLÜ

Kürt Halk Önderi için Güney Afrikalı kadın ve çocuklardan etkinlik

Küresel Abdullah Öcalan Günleri kapsamında Güney Afrikalı kadınlar ve çocuklar etkinlikler düzenledi, şiirler okudu.

KÜRESEL ABDULLAH ÖCALAN GÜNLERİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu'nun yıl dönümünde Küresel Abdullah Öcalan Günleri dünyanın farklı ülkelerinde kutlanıyor.

Güney Afrikalı kadın ve çocuklar da Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için etkinlikler organize etti.

Workers World News editörlerinden Lara Reddy, "Güney Afrika’da düzenlenen etkinlikler için dayanışma çağrısını aldığımızda, bir grup otonom örgütlü kadın Güney Afrika'nın iki büyük şehri olan Johannesburg ve Cape Town'da etkinlikler planlamaya başladı. 1-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Küresel Özgür Öcalan Günleri'ni kutlamak üzere 6 Ekim'de iki şehirde ortak etkinlikler planlamaya karar verdik” dedi.

Lara Reddy düzenledikleri etkinlikleri “Fikir-Zikir-Çalakî” teması ile organize ettiklerini belirterek, “Johannesburg'da, ilgili hareket ve kuruluşların fikir alışverişinde bulunduğu ve Öcalan'ı özgürleştirme kampanyası ve Güney Afrikalılar olarak çeşitli yaratıcı, pratik ve diğer yollarla nasıl yardım edebileceğimiz ve dayanışma gösterebileceğimiz hakkında konuştuğu 'Fikir-Zikir-Çalakî' teması hayata geçirildi" diye kaydetti.

KAMPANYAYI DESTEKLEYENLER

Lara Reddy, kampanyayı destekleyenlere dikkat çekerek, "Johannesburg'da Thembelihle Kriz Komitesi kadınları, Abahlali Base Freedom Park Eva Hoffman Kadın Grubu, Toolshed Feminist Space, Food Not Bombs Jozie ve Cape Town'da Soundz of the South Hip Hop Anarchist Collective ve Rebel Sistahs kampanyaya destek vermenin yanı sıra zamanlarını, sanatlarını, mesajlarını, şiir ve müziklerini ve Kürdistan'daki yoldaşlarımıza ve Kürt toplumuna olan sevgilerini paylaştılar" dedi.

ÇOCUKLAR 'ÖCALAN’IN SESİ' ŞİİRİNİ OKUDU

Lara Reddy, etkinliklerin nasıl geçtiğine dair şu bilgileri verdi:

"Bir yoldaş tarafından yazılan Öcalan'ın Sesi adlı özel bir şiir, bu şiiri okuyan çocuklar ve gençlerle paylaşıldı. Kadın sorunu, ideoloji ve özerk kadın örgütlenmesi üzerine tartışmalar, şiir, müzik, pankartlar, okumalar ve Abdullah Öcalan'ın kitaplarından alıntıların yanı sıra Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne destek için kaydedilen mesajlar... Güney Afrika'da kadınlar kadar çocuklar da mücadelenin içinde doğduğundan eylemlerimizin büyük bir parçasıdır ve eğitim, karar ve dayanışma gösterilmesi gereken topluma dahildir. Güney Afrika'daki geniş ve siyah işçi sınıfı ve yoksullar için sosyal-ekonomik koşulların çok kötü olmasına rağmen, 'herkes özgür olana kadar kimsenin özgür olmadığını' bildikleri için önemli davalara sevgi, kolektif ilgi ve uluslararası dayanışma gösteren topluluklar olması özellikle dokunaklıdır."