18 MART GÜNDEM

18 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HDP’nin 31 Mart yerel seçimleri kapsamında düzenlediği miting ve etkinlikler takip edilecek.

-Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürtlere karşı sinsi bir politika yürüttüğüne dikkat çeken KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, Bakur ve Türkiye şehirlerinde yaşayan Kürtlerin mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini belirtti.

-Tekirdağ Cezaevi’nde tecridi protesto etmek amacıyla düzenlediği eylemde şehit düşen Zülküf Gezen’in cenazesi Amed’de toprağa verilecek.

-HDP Mardin Büyükşehir Belediye Esbaşkan Adayı Ahmet Türk, Kürt halkının ödediği bedeller ve uğradığı baskılara rağmen inandığı doğrulara oy vereceğini belirterek, “Halkımız kendi partisine sahip çıkacak” dedi.

-Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecridin ve görüşme taleplerinin reddinin de hiçbir hukuki gerekçesinin olmadığını belirterek, direnişin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

-HDP’ye 24 Haziran seçimlerinde yüzde 87 gibi bölgede en yüksek oyu veren Van’ın Özalp ilçesi, 31 Mart’ta kayyumları AKP tabelasıyla birlikte göndermeye hazırlanıyor.

-Efrîn Direnişi’ne katılmış olan PYD Eşbaşkanı Ayşe Huso “Erdoğan iki üç günde Efrîn’i ele geçireceklerini söylemiş bu planla saldırmışlardı. Efrîn halkı ve YPG, YPJ Türk devletinin onlarca uçak ve on binlerce asker ve çete ile geliştirdiği işgal saldırılarına karşı müthiş bir direniş geliştirdi” dedi.

-HPG gerillaları, Dehakların işgal ve talanına boyun eğmeyeceklerini; tüm imha politikalarına karşı siper olacaklarını söyledi.

-Son operasyonlarla birlikte ellerine 48 ülkeden binlerce DAİŞ üyesinin bulunduğunu belirten QSD resmi sözcüsü Kino Gabriyel, söz konusu kişileri yargılayacak uluslararası bir mahkemenin kurulması için DAİŞ karşıtı uluslararası koalisyonla görüştüklerini söyledi.