27 OCAK GÜNDEM

27 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-1991 yılında istihbaratıyla Güney Kürdistan'a yerleşen ve 1997'den beri de bölgede onlarca askeri üs bulunduran Türk devletinin saldırıları sonucu şimdiye kadar yüzlerce sivil yaşamını yitirdi.

-Almanya’nın en büyük eyaleti NRW’nin Yeşiller Partisi ve SPD’li vekiller, açlık grevi eylemcilerinin talepleri olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması gerektiğini belirttiler.

-İsveç'in Uppsala kentinde Sol Parti milletvekilleri ve yöneticileri, Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridi kınamak ve açlık grevcilerine destek vermek için bir araya geldi.

-İsviçre’nin Bern şehrinden gelen ‘Revolutionnäre Jugend Gruppe’ adlı sol devrimci gruba üye gençler, Fransa’nın Strasbourg şehrinde tecride karşı devam eden açlık grevine destek mesajı verdiler.

-Erdoğan iktidarının AB ile yaptığı mülteci anlaşmasına rağmen Türkiye’den Avrupa Birliği’ne geçen mülteci sayısı azalmıyor. 2018’de Türkiye üzerinden gelen mülteci sayısının 50 bini geçtiği açıklandı.

-HDP'nin Cizre Belediye Eşbaşkan adaylarından Mehmet Zırığ, “Cizre halkı yüzde 82 oy alarak iradesini ve kendi kendilerini yönetebileceklerini ortaya koydu. Cizre halkı daha önce yüzde 82 oy çıkardıysa, bu sene inanıyoruz ki yüzde 90 çıkaracaktır” dedi.

-Geliyê Zîlan direnişiyle Kürt tarihinde önemli bir yere sahip olan Erciş halkı, belediye eş başkan adayları Yıldız Çetin ve Mahmut Pala ile kayyum gaspına son verecek.