28 OCAK GÜNDEM

28 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HBDH: Halkların Birleşik Devrim Hareketi olarak Leyla Güven'in direnişini sahipleniyoruz. Onun ve diğer direnişçi yoldaşların taleplerinin başarıya ulaşması ancak mücadele ederek gerçekleşecektir.

-50 Nobel Ödülü sahibi, Türk devletine, temel insan hakları ihlalleri konusundaki aşikar inkarın durdurulması için, gerekli acil çağrısında bulundu.

-17 Aralık’ta başlayan ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde sürdürülen süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 43’üncü gününe girerken, dün Pazar günü olması dolayısıyla aralarında gençlerin de olduğu yüzlerce kişi Strasbourg’daki eylemi ziyaret etti.

-Adana Mutabakatı’nın uluslararası komplo mutabakatı olduğunu söyleyen PKK Yürütme Komitesi Üyesi Kalkan, “Adana Mutabakatı’nın içeriği bitmiştir, yeniden canlandırmaya çalışıyorlar. Artık o koşullar yok” dedi.

-AKP tarafından köye dönüştürülen Van’ın tarihi ilçesi Tuşba, 31 Mart Yerel Seçimlerinde HDP’nin yüksek oy oranı ile alacağı kesin gözüyle bakılıyor.

-AKP’nin özel politika yürüttüğü Erciş’te, bir hafta içinde 38 kişi gözaltına alındı, 20’si tutuklandı. Bu gözaltı ve tutuklamalarla birlikte Erciş’te son iki ayda 200 adrese baskın düzenledi, 70 kişi tutuklandı.