4 MAYIS GÜNDEM

4 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Ölüm orucunu sürdüren 15 tutsaktan biri olan PAJK’lı Ardıl Çeşme, 25 yıldır Türk cezaevlerinde. Çocukluğundan beri mücadelenin ve direnişi için olan Ardıl Çeşme, direnişin güzelleştirdiği kadınlardan.

-Gebze Cezaevi’nde 1 Mart’tan beri açlık grevinde olan kızı Newroz Bozkurt için nöbet tutan Sultan Bozkurt, "Tabutların çıkmasından bu zulüm karşısında susanlar da sorumlu olacak ve herkesten önce bu susanların yakasını tutacağız" dedi.

-HDP Hukuk Komisyonu Üyesi Ayşe Acar Başaran, Meclis Başkanı ve hükümetin, sanki Meclis üyesi 4 milletvekilinin de aralarında olduğu binlerce insan açlık grevinde değilmiş gibi davrandığını ama sorumluluktan kaçamayacaklarını söyledi.

-İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyon üyelerinden Avukat Fırat Vural, açlık grevindeki tutsaklara soruşturmasız direkt hücre cezaları verildiğini söyledi.

-Britanya'da düzenlenecek büyük işçi festivali, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan özgürlük kampanyasına adandı.

-1 Ocak'tan bu yana açlık grevi direnişinde olan Abdullah Kaya, eylemlerini kararlı bir şekilde sürdürdüklerini belirterek, "Ne olursa olsun eylemimizi başarıya ulaştıracağız" dedi.

-PJAK, 9 Mayıs 2010 yılında İran devleti tarafından idam edilen Ferzad Kemanger, Ferhad Wekili, Eli Heyderiyan, Medi İslamiyan ve Şirin Elemhuli şahsında Mayıs ayı şehitlerini andı.

-Kayıp yakınları her cumartesi günü olduğu gibi, bugünde kayıp yakınları için eylemde olacak.