5 MAYIS GÜNDEM

5 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Tecridin sona ermesi için ölüm orucunda olan tutsak bulunan Abdulhalık Kaplan'ın ailesi, "Tüm siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, vicdan sahibi herkese çağrımız; bu tutsakların seslerine ses olalım" dedi.

-Ölüm orucunda olan kız kardeşi Ardil Çeşme'nin her dönem mücadelenin bir parçası olduğunu söyleyen Asya Seyhan, "Direnişçiler nasıl 1982 yılında zulme karşı kazandılar, bugün de direnenler kazanacak ve tecridi kıracaktır" dedi.

-Sadece birkaç tane yeni gerillanın ayağında sarı mekaplar var. Zelal, işaret ediyor yeşil ince tabanlı ‘moda’ convers ayakkabılı genç gerillayı.

-Aile üyeleri 140 gündür Strasbourg’da açlık grevi direnişinde yer alan Dayika Qadriye ve Gulé Koç, tutsak annelerinin direnişine vurgu yaparken, tecride karşı sesin daha gür çıkması çağrısı yaptılar.

-'Önderlik üzerindeki tecridi kırmak için Leyla Güven ve Nasır yoldaşın şahsında başlayan bu direniş süreci bugün dünyanın dört bir yanında; Kanada'dan Avrupa'ya her yerde, binlerin katılımıyla devam ediyor...'

-Açlık grevi eylemcileri; Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil’i ziyaret eden Sol Parti’nin Berlin Eyaleti parlamenteri Hakan Taş “Talepleriniz bizim de talebimizdir” diye konuştu.

-İtalya’da aralarında hukukçu, insan hakları aktivisti ve siyasetçilerin bulunduğu çok sayıda kişi, yayınladıkları bir deklarasyonla, AB kurumları ve CPT’yi göreve çağırdı.

-EPA Direktörü Andrew Wheeler’e göre, bazı tek kullanımlık plastik ürünlerin yasaklanması okyanuslardaki çöp sorununu çözerek, kirlenmeyi önlemeye yetmeyecek.