'60 yaşındaydı, silah sıka sıka vurdular'

Esendere beldesinde Türk askerlerinin katlettiğin Şerali Dereli'nin yeğeni, ortaya çıkan bir görüntüde “Amcamı silah sıka sıka vurdular. Yarın öbür gün diyecekler ki elinde C-4 patlayıcı bulundu. Ama amcam 60 yaşında bir adam ve hiçbir suçu yok” dedi.

Şerali Dereli, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Beldesi Awyan (Duranlar) köyünde 29 Ekim’de evinin 50 metre ilerisinde bulunan ahırda at ve tayına bakmaya giderken katledilmişti.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre olay sonrası yaşananlara ilişkin çekilen görüntüye ulaşıldı.

Habere göre görüntüde askerler tarafından katledilen Şerali Dereli’nin cenazesinin üzerinin askeri kamuflajla örtüldüğü ve başında çember şeklinde askerlerin uzun namlulu silahlarla nöbet tuttuğu görülüyor.

Görüntüde konuşan ve Dereli’nin yeğeni olduğu anlaşılan bir kişinin şu ifadeleri kullandığı belirtiliyor: “Şuan yerde yatan amcam oluyor. Köyün 20-30 metre yukarısında (Köyün ışıklarını gösteriyor) amcama silah sıka sıka vurdular. Yarın öbür gün haberlerde çıkacak, diyecekler ki elinde C-4 patlayıcı bulundu. Ama amcam 60 yaşında bir adam ve hiçbir suçu yok.”

Aynı kişi, cenazeyi almaya giderken, kendilerine de silah ve gaz bombası sıkıldığını belirterek, yerdeki amcasını gösterirken “İşte Türkiye’nin devlet dedikleri şu” diyor.

Videoda ayrıca çok sayıda silahlı asker görülürken, Dereli’nin yakınlarının feryatları duyuluyor.