Înisiyatîfa Ciwanên Azadîxwaz’dan Abdullah Öcalan'a özgürlük kampanyası

Uluslararası Komploya karşı açıklama yapan Însiyatîfa Ciwanên Azadîxwaz, "Demokratik, özgür ve barışçıl bir gelecek için Öcalan'a özgürlük!" dedi.

Însiyatîfa Ciwanên Azadîxwaz, Uluslararası Komplonun yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

"Tarihte benzeri görülmemiş uluslararası komplonun 24. yılını geride bıraktığımız bu dönem, bizleri tarihi gelişmelerin eşiğine de getirmiş durumda" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle denildi:

"Tarihsel düşmanlar olan ABD-Rusya ve Türkiye-Yunanistan’ı bile yan yana getiren 9 Ekim’deki uluslararası komplo ile hedeflenen, Rêber Apo şahsında PKK ve Kürt Özgürlük hareketini esir almak ve yok etmekti. Bu günlerde başta Kürdistan ve Ortadoğu’da olmak üzere tüm dünyadaki gelişmelerden tanıklığını ettiğimiz 3. Dünya Savaşı’nın hesabını o günlerden yapan hegemonik güçlerin önündeki en büyük engel, Ortadoğu halklarına büyük bir umut olan, ‘Yeni Yaşam’ın yaratıcısı Kürt Özgürlük Hareketi ve onun ideolojik kaynağı olan Rêber Apo idi.

'FEDAİ EYLEMCİLERE DİL UZATILAMAZ'

Rêber Apo Kapitalist Modernite’nin en büyük düşmanı ilan edilecek, birbiriyle düşman devletlerin bile işbirliğiyle esir alınacak, yok edilecekti. Böylece PKK parçalanıp dağılacak; Ortadoğu, ‘kaderi’ olan karanlıklar içinde kalmaya devam edecekti. Yüzlerce yıldır uyguladıkları tasfiye yöntemlerinin bir benzeri PKK’ye ve devrimci, kolektif özgürlük ve eşitlik hareketine uygulanıyordu. Ama istedikleri gibi olmadı.

Rêber Apo İmralı Adası’nı oyunu bozma platformu yapacak, komployu çözümleyecek ve dünyaya yeni paradigmasını armağan edecekti. En eski zamanlardan ve en eski uygarlıklardan beri düşürülmüş olan kadını ayağa kaldıracak, onun en büyük yoldaşı ve savaşçısı olacaktı. Yarattığı değerler İran sokaklarında “Jin, Jiyan, Azadî” diye yankılanacaktı. Fırat kıyılarında yakalanan Zennube’nin hüküm sürdüğü toprakları, yine Fırat kıyılarında dünyaya gelen birinin militanları özgürleştirecekti.

Yaratılan tüm bu değer ve mirasa karşı Şengal’de ortaya çıkan teslimiyet, bugün gerilla alanlarında açık bir ihanet ve işbirlikçiliğe dönüşmüş durumda. Yüzyılın gerillasına karşı güç yettiremeyenler, KDP bayrağı gölgesinde Kürt özgürlük savaşçılarının kanını dökmekteler. Üstelik bunu yaparken en namert yöntemleri kullanmaktan, kimyasal gazlarla zehirlemekten, pusularla katletmekten imtina etmiyorlar. Gerillaya karşı işlenen savaş suçlarına tek kelime etmeyenler, Kürt gençlerinin fedai ruhla büyüttüğü direnişe utançtan yoksun bir şekilde dil uzatmaktalar.

Tarihin en büyük tecridine karşı tarihin en büyük direnişini ortaya koyan Rêber Apo ve onun militanları, fedailiğin dahi sorgulanmak istendiği bu dönemde, dosta da düşmana da en büyük cevabı ‘Yeni Yaşam’ı kurarak verecektir.

Uluslararası komplo, Zap’ın kadim ruhuyla hegemonyaya vurulan son büyük darbeyle yerle bir edilecektir. Demokratik Kürdistan, Demokratik Ortadoğu’nun öncü gücü olacak ve demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigma bütün dünyada yaşam bulacaktır. Buna inanıyor, bunun için çalışıyoruz. ‘Yeni Yaşam’ın tohumları en başta Ortadoğu halklarının kalbine ekildi, orada filizleniyor."

DİJİTAL MEDYADA DA ETKİNLİK DÜZENLENECEK

Açıklamada şu mesajlar da verildi:

Bizler de Însiyatîfa Ciwanên Azadîxwaz olarak, bu lanetli günün arifesinde, “Dem Dema Azadiyê ye” “Werin Cenga Azadiye” sloganıyla 8 Ekim günü, Amed saatiyle 20:00’de uluslararası komploya karşı sokaklarda olduğu gibi dijital medyada da büyük bir eylem örgütlüyoruz ve startını veriyoruz.

Başta Kürt gençleri ve genç kadınları olmak üzere, bütün Ortadoğu halklarını ve demokratik-yurtsever kurumlarımızı, dostlarımızı bu eylemimize destek vermeye, Uluslararası Komployu yenilgiye uğratmaya çağırıyoruz.

Demokratik ve özgür bir gelecek için Öcalan’a özgürlük!"