GÜNDEM 29 EYLÜL 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Adalet Nöbeti anneleri, tecridin sonlandırılması talebiyle “Özgürlüğe ses ver” eylemlerine devam ediyor. Tutsak annesi Afife Kartal, 13 Ekim’de Amed’te yapılacak mitinge katılım çağrısı yaparak, tüm Kürtlere “Tecride karşı sesimizi yükseltmeliyiz” dedi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorunun demokratik çözümü için 1 Ekim-16 Kasım tarihleri arasında bir dizi eylem yapılacağını açıklayan KCDK-E ve TJK-E, bu amaçla 16 Kasım’da Köln’de düzenlenecek büyük yürüyüşe herkesi davet etti.

- Oğlu 1992’de bir grup yoldaşıyla KDP’nin kurduğu pusu sonucu şehit düşen Silêman Mihemed, “KDP ve Türk devletinin hiçbir farkı yoktur. PKK ve PKK ile yürüyen Kürt halkı, doğru yoldadır; doğru insanlardır,” dedi.

- Kawa, inandığı ve kendini adadığı bu devrim yürüyüşünde devraldığı bayrağı daha da yükselterek yol alır. Mazlumların ruhu ile direnir ve özgür yaşam yürüyüşüne büyük anlamlar sığdırarak mücadele eder.

- Kadın Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği (KASED), Amed’in Sûr ilçesinde 29 Eylül - 5 Ekim tarihlerinde, “Kadın Surfest Festivali” düzenleyecek.