KCDK-E: Soykırım politikalarını kırmak için eyleme!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorunun demokratik çözümü için 1 Ekim-16 Kasım tarihleri arasında bir dizi eylem yapılacağını açıklayan KCDK-E ve TJK-E, bu amaçla 16 Kasım’da Köln’de düzenlenecek büyük yürüyüşe herkesi davet etti.

YÜRÜYÜŞ ÇAĞRISI

KCDK-E, tüm Avrupa kurumları adına yaptığı açıklama ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorunun demokratik yollarla çözülmesi için 1 Ekim ile 16 Kasım tarihleri arasında yapılacak eylem ve etkinliklerin duyurusunu yaptı.


16 Kasım’da Almanya’nın Köln şehrinde yapılacak olan büyük yürüyüşe çağrı için Kürt kurum temsilcileri bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan KCDK-E Eşbaşkanı Engin Sever Kürt halkının yaşamı durdurması gerektiğini belirterek; “KCDK-E olarak tüm halkımıza çağrıda bulunuyoruz. Rêber Apo’ya yönelik tecrit 25 yılı aştı ve 42 ayı aşan bir süreden beri kendisinden hiçbir şekilde haber alınamıyor. 10 Ekim 2023 yılında Kürt halkının dostları “Rêber Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” hamlesi başlattı. Bundan dolayı her gün eylemsellik halinde olmalıyız. Uluslararası komployu gerçekleştiren, bu komploda yer alan güçler bilmelidir ki Kürtlerin artık sabrı kalmadı.

Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için bedeli ne olursa olsun Kürtler hazırdır. 2025 yılı temel hedefimiz Rêber Apo’nun özgürlüğüdür. Bundan dolayı önümüzdeki günlerde hem Kürt halkının dostları, hem de gençlik ve kadın hareketi öncülüğünde ne eylem olursa olsun seferberlik ruhuyla katılmalıyız. Özgürlük hareketinin yasaklanmasının yıl dönümü yaklaşıyor. Kasım ayında hem tecridin kırılması için hem de PKK’nin yasaklanmasına tepki vermek için tavrımızı göstermeliyiz. Kürt halkı artık yeter diyor. Bu yüzden herkes seferberlik ruhuyla bu çalışmalara katılmalı. Özgürlük zamanı yakındır” dedi.

KÜRT HALKININ ARTIK SABRI KALMADI

Ekim aynın hem 9 Ekim 1998 yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılması ile başlayan Uluslararası Komplonun, hem de 10 Ekim hamlesinin yıl dönümü olduğuna dikkat çeken KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ise, “Hamlenin üzerinden 1 yıl geçti, bu bir yıl içinde birçok eylem, etkinlik, miting ve çalışma yapıldı. Fakat Rêber Apo’nun sesini duymak ve tecridi kırmak için daha fazla mücadele etmeliyiz. Elbette içinde bulunduğumuz süreç ağır bir süreçtir. Tecridi ne kadar derinleştirirlerse savaş da o düzeyde derinleşiyor. Tecrit ve savaşın derinleşmesi birbiri ile bağlantılıdır. Bugün Başûrê Kurdistan’daki işgale karşı, Kürdistan’ın 4 parçasındaki işgale karşı Kürt halkının duruşu önemlidir. Dört parça Kürdistan’ın yanı sıra Avrupa’da bulunan Kürt halkı olarak, KCDK-E yönetimi olarak Rêber Apo’nun özgürleşmesi ve Kürt sorunun demokratik yollarla çözülmesi için uzun bir süredir çalışmalar yürütüyoruz.

Bugün bir araya gelmemizin nedeni de 16 Kasım’ın startını vermek ve nasıl çalışmalar yürüteceğimize ilişkin kararlar almak içindir. 1 Ekim’den 16 Kasım’a kadar her gün halkımızla, toplumumuzla ev ev çalışma yapmalıyız. 16 Kasım’da yaşamı durdurmalıyız. O gün herkes kapısını kilitlemeli, Rêber Apo’nun özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için Köln’e gelmeli. O gün tüm halkımızı Köln’e bekliyoruz. 16 Kasım’da yeri göğü inleteceğiz, yaşamı durduracağız ve işgalcilere irademizi teslim alamazsınız, tecridi günden güne derinleştiremezsiniz, Kürt halkına yönelik katliam ve işgali büyütemezsiniz mesajını vereceğiz. Bir kez daha çağrımı yineliyorum; Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için 16 Kasım’da binlerce insan Köln’de bir araya gelmeliyiz” şeklinde konuştu.

10 Ekim 2023 yılında Kürt halkının dostları tarafından başlatılan hamle ile birçok eylem ve etkinliğin yapıldığı ve bu hamlenin daha da büyütülmesi gerektiğini belirten TJK-E sözcüsü Ayten Kaplan da, “İhanete, mutlak tecride ve Kürt halkının varlığına yönelik soykırım politikalarını kırmak için 16 Kasım’da Köln’de yapacağımız eylem için seferberlik ruhuyla çalışılmalı. Tüm halkımızı 16 Kasım’da Köln’e bekliyoruz” dedi.