GÖRÜNTÜLÜ

‘Haysiyetli her Kürt tecridin karşısında olmalıdır’

Adalet Nöbeti anneleri, tecridin sonlandırılması talebiyle “Özgürlüğe ses ver” eylemlerine devam ediyor. Tutsak annesi Afife Kartal, 13 Ekim’de Amed’te yapılacak mitinge katılım çağrısı yaparak, tüm Kürtlere “Tecride karşı sesimizi yükseltmeliyiz” dedi.

İMRALI TECRİDİ

Adalet Nöbeti anneleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması ve siyasi tutsaklara yönelik hak ihlallerinin ortadan kaldırılması talebiyle “Özgürlüğe ses ver” eylemlerine devam ediyor. Anneler, iki haftada bir pazartesi günleri bir araya gelerek basın açıklamaları yapıyor.

Tutsak Muhammed Kartal’ın annesi Afife Kartal, 13 Ekim’de düzenlenecek mitinge çağrıda bulunarak, “Eylemimizin amacı tecridin sonlanması ve Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğüdür. Tüm dünyaya sesleniyoruz, tecride karşı durun” dedi.

Anne Afife Kartal, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın davasının izinde olduklarını vurgulayarak, “Çocuklarımız onun izinde canlarını feda etmişler. O, 50 milyon Kürt’ün Önder’idir. Tecrit kaldırılsın;Kürt halkı, Önder’i ile bir araya gelsin. Sayın Öcalan konuşursa, gençlerimiz ölmez, doğamız katledilmez, krizler ve savaşlar sona erer. Bu devlet, insanlarımızı, doğamızı ve hayvanlarımızı öldürüyor. Kültürümüzü ve dilimizi yok sayıyor. Biz onurlu bir barış istiyoruz” diye belirtti.

Anne Afife Kartal, tüm Kürtlere “Tecride karşı sesimizi yükseltmeliyiz” diyerek 13 Ekim’de Amed’te yapılacak tecride karşı mitinge katılım çağrısı yaptı. “Haysiyetli her Kürt tecridin karşısında olmalı ve sesini yükseltmelidir,” ifadesini kullandı.

Kartal, hasta tutsakların da durumunun ağırlaştığını ifade ederek, “Hasta tutsaklar biran önce tahliye edilmelidir. Cezası biten tutsakları tahliye etmeliler. Kürtlere dönük her yönden düşmanlık yürütüyorlar. 2 kez anjiyo oldum, ayak parmaklarım şekerden dolayı parçalanmış artık yürüyemiyorum ama bu halimle de eyleme gitmekten vazgeçmiyorum. Bugün biz ses çıkarmazsak yarın kimse çıkarmaz. Tüm Kürtler birleşip tecride karşı, haksızlıklara karşı ses çıkarmalı. Kürtler mücadelesine sahip çıkmalı. AKP ve MHP’nin oyunlarına, tuzaklarına kimse düşmemeli. Aç kalalım ama onurumuzdan vazgeçmeyelim. 13 Ekim’de de Amed’de tecride karşı miting var. Herkes bu mitinge katılsın ve Sayın Öcalan’nın fiziki özgürlüğü için ses çıkarmalıyız. Onurlu bir barışın Kürdistan’ımıza gelmesini istiyoruz. Yüreğimiz artık yanmasın. Artık Kürt düşmanlarının yüreği yansın. Ben para istemiyorum, dünya malı istemiyorum, fakir olayım aç kalayım ama Sayın Öcalan aramıza gelsin, 4 parça Kürdistan birleşsin, barış gelsin, çocuklarımız cezaevlerinden çıksın. Mitingte de bunun için sesimizi yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.