İran İnsan Hakları Örgütü: Reşt kentindeki cezaevinde 6 tutuklu katledildi

İran İnsan Hakları Örgütü, bugün (16 Ekim) Reşt( Lakan) kentindeki merkezi cezaevinde tutuklular ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını duyurdu. Açıklamada çatışmalarda 6 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

İran İnsan Hakları Örgütü dün gece Tahran’daki Evîn Cezaevi hakkında bir açıklama yaparak olayla ilgili Birleşmiş Milletler gözetiminde inceleme yapılması gerektiğini belirtti.  Açıklamada ayrıca Evîn Cezaevi haricinde başka bir cezaevinde de çatışma çıktığı ve elde edilen resmi bilgilere göre çatışmalarda 6 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

İran İnsan Hakları Örgütü, dün gece başkent Tahran’daki Evîn Cezaevi’nde yaşanan olaylara işaret ederek İran Adalet Bakanlığı’nın olayda 4 tutuklunun yaşamını yitirdiğini, 4’ü ağır 61 tutuklunun yaralandığı ve 10’unun hastaneye kaldırıldığını açıkladığını belirtti.

Açıklamada ayrıca İran rejiminin olay ilgili gerçekleri sakladığını ve kamuoyuna açıklamadığı söylenirken olayla ilgili gerçeklerin açığa çıkarılması için Birleşmiş Milletler gözetiminde soruşma yürütülmesi gerektiği vurgulandı.

İran İnsan Hakları Örgütü, bugün (16 Ekim) Reşt( Lakan) kentindeki merkezi cezaevinde tutuklular ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını duyurdu. Açıklamada, teyit edilen bilgilere göre çatışmalarda 6 kişinin yaşamını yitirdiği, olayın detaylarına ve yaşamını yitirenlerin kimlik bilgilerine ise ulaşılamadığı bildirildi.